miercuri, 29 mai 2013

O echipă de succes!


Atunci a chemat la Sine pe cei doisprezece şi a început să-i trimită doi câte doi, dându-le putere asupra duhurilor necurate. (Marcu 6:7)

Printre criteriile de evaluare a elevilor, dar şi a persoanelor care doresc să ocupe un loc de muncă, s-a impus în ultima vreme unul referitor la capacitatea de a lucra în echipă. Eficienţa acestui criteriu s-a dovedit prin perspectiva bogată pe care o oferă cu privire la o persoană: asumarea limitelor personale, recunoaşterea calităţilor celorlalţi, aprecierea realizării altora, bucuria de a împărţi gloria, puterea de a accepta eşecul, identificarea corectă a meritelor personale, spiritul de sacrificiu, altruismul, lupta pentru a fi împreună în atingerea idealului etc.

Multe succese şi mari realizări au existat atunci când oamenii au ştiut să se integreze activ într-o echipă şi s-au dăruit trup şi suflet idealului comun. Acum îmi vine în minte o colaborare al cărui model a străbătut timpurile până la noi. Jan Hus a fost singur în lucrare până când i s-a alăturat Ieronim. "Cei doi urmau să fie de atunci înainte uniţi în viaţă şi nici moartea nu avea să-i despartă, Ieronim era înzestrat cu elocvenţă, cultură şi un geniu strălucitor - calităţi care câştigă favoarea oamenilor - într-o măsură mai mare decât Hus, care, în schimb, avea acele trăsături care conferă adevărata forţă de caracter. (. .. ) Prin eforturile lor unite, Reforma s-a întins mai rapid." (IV, p. 83)

Ce echipă! Ce succes răsunător! Ce cauză nobilă au slujit! Te-a cucerit exemplul lor? Aminteşte-ţi în această zi proiectele pe care le are biserica ta. În care dintre ele ai vrea să te implici? Cu cine ai vrea să faci echipă? Ce fraţi şi ce surori ai vrea să ai alături pentru a îndeplini misiunea de care te simţi atras? Cere-I azi ajutor lui Dumnezeu pentru a te alătura unui grup potrivit personalităţii tale şi fii dispus să te integrezi. Luptă pentru unitatea şi succesul grupului tău! Fă o echipă de succes!

CONEXIUNE La 29 mai 1953, Edmund Hillary şi Tenzing Norgay devin primii exploratori care au ajuns pe vârful Everestului. Cei doi au cucerit muntele după o noapte dificilă, la o altitudine de aproximativ 8500 de metri. Niciunul nu ar fi reuşit performanta de unul singur.

Elena Petrescu, profesor la Institutul Teologic Adventist
Biblia la rând: Neem. 12-13

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu