vineri, 17 mai 2013

Lucruri mici, destine mari



Atunci Ţi-am mărturisit păcatul meu şi nu mi-am ascuns fărădelegea. (Psalmii 32:5)

Beni este unul dintre cei mai buni în domeniul lui. Nu a urmat vreo şcoală de profil. A învăţat singur, în cel mai dificil moment al vieţii lui: strânse­se bani pentru a-şi cumpăra un pian şi acesta căzuse din corzi la transport. 

Copilul a cules fiecare "oscior" al instrumentului, a răscolit prin iarbă după bucăţelele ce s-ar fi putut ascunde pe aiurea, a pus totul într-o pătură şi s-a apucat singur să refacă fostul pian. Pentru că nu s-a lăsat speriat de munca pe care o avea de făcut, destinul i-a fost schimbat. El învaţă pe oricine să nu fugă de lucrurile migăloase, care sunt dificile, dar aduc satisfacţii.

În viaţă, fugim de lucrurile mici. O farfurie pusă la spălat şi nu spălată pe loc, o haină aruncată pe pat şi nu aşezată pe umeraş, o scamă lăsată pe covor ... Cu vârsta, se adaugă un examen pentru care nu înveţi şi ai ocazia să copiezi, un accident de care fugi pentru că e minor, o întâlnire cu altcineva de­cât prietena ta, un bilet scris altcuiva decât soţului tău, nişte bani împrumutaţi pe care nu-i mai dai înapoi, o sarcină ne dusă până la capăt fiindcă nu e timpul potrivit. Lucrurile mici nefăcute la început ne determină să considerăm apoi că este mai simplu să lăsăm deoparte şi lucrurile mari. Neglijenţele din copilă­rie devin păcate pe parcursul anilor.

"Toţi cei care încearcă să-şi scuze sau să-şi ascundă păcatele, lăsân­du-le în felul acesta neşterse din cărţile din cer, nemărturisite şi neiertate, vor fi învinşi de Satana." (TV, p. 510)

Aceste cuvinte nu sunt un îndemn la a păstra aparenţele - eşti creştin, poartă-te cum se cuvine în lume, apoi fă-ţi de cap. Ele pornesc din îndemnul divin de a te confrunta cu realitatea vieţii tale şi a te schimba. Să vezi unde gre­şeşti, să descoperi cui trebuie să-i mărturiseşti vina ta şi mai ales să te apropii de Dumnezeu pentru a cere iertare. Pregătirea pentru cer începe cu respecta­rea oricărui principiu divin.

CONEXIUNE

Episcopul Alfonso de Liguori a scris că obiceiurile rele: (1) orbesc capacitatea de a discerne lucrurile; (2) împietresc inima şi (3) slă­besc puterea fizică şi spirituală.

Bianca Timşa-Stoicescu, redactor. Radio vocea Sperantei
Biblia la rând: 2Cronici 24-25

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu