joi, 2 mai 2013

\"Tragedia\" schimbă destine



Căci niciun cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere. (Luca 1:37)

Bunicul din partea mamei mele terminase Dreptul şi voia să profeseze ca avocat în capitală. Era un tânăr cult şi ambiţios care provenea dintr-o familie modestă şi numeroasă. Şi-a găsit gazdă la o mătuşă de-a lui care era adventistă. Viaţa de avocat îl împlinea şi, după o vreme, în viata tânărului a apărut şi o tânără, fiică de preot ortodox. După câteva luni de prietenie, cei doi s-au logodit.

Într-o seară, nepotul şi mătuşa au avut o discuţie pe teme religioase. Părerile lor erau, aşa cum era de aşteptat, contradictorii. Bazându-se pe logică, nepotul susţinea cu tărie că nu e posibil ca întreaga creştinătate să se înşele doar o biserică minoritară, apărută pe scena lumii abia după anii 1800, să detină adevărul. Plină de tact şi conştientă că stătea de vorbă cu o persoană superioară din punct de vedere intelectual, mătuşa n-a insistat în exprimarea propriilor convingeri, ci, încrezătoare în puterea Duhului Sfânt care lucrează prin Cuvânt, i-a recomandat tânărului să citească Tragedia veacurilor, oferind­u-i această carte împreună cu o Biblie. ,,0 voi citi şi îţi voi demonstra din cărţile voastre că greşiţi!" i-a promis nepotul.

Şi aşa a început bunicul meu să studieze Tragedia veacurilor, fiind conv­ins că va demonstra falsitatea ei şi că o va ajuta pe mătuşa lui să iasă de pe calea rătăcirii. Între timp, mătuşa se ruga pentru el. Nepotul citea comparând textul cărţii cu Biblia şi cu diverse cărţi de istorie universală. Într-o bună zi, îi spuse mătuşii: "Dragă mătuşă, sunt foarte surprins de ceea ce am descoperit. Vreau să vin şi eu să văd cum este un Sabat la voi la biserică."

Înainte de a lua decizia pentru botez, i-a mărturisit logodnicei intenţia lui şi i-a cerut să-l însoţească pe acest drum. Fata a refuzat, aşa că avea de făcut o alegere dificilă. Căsătorie sau credinţă? A ales credinţa şi, după o vreme, a renunţat la cariera de avocat, a studiat teologia şi a devenit pastor. Domnul i-a dat-o de soţie chiar pe fiica directorului Institutului Teologic şi au avut doi copii: Gabriel şi Magdalena. Ca întâi născut al Magdalenei, mărturisesc azi des­pre puterea Cuvântului care schimbă vieţi şi destine. Slavă Domnului!

Mihai Goran, coordonator programe colportaj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu