sâmbătă, 28 decembrie 2013

Binecuvantarea


Domnul să-ţi răsplătească ce ai făcut, şi plata să-ţi fie deplină din partea Domnului, Dumnezeului lui Israel, sub ale cărui aripi ai venit să te adăposteşti. (Rut 2:12)

Ori de câte ori citesc istoria lui Rut, sunt copleşită de lecţiile de viaţă pe care Dumnezeu le transmite. Este o poveste scurtă a unei tinere ce nu aparţinea poporului lui Dumnezeu prin naştere, dar care a dovedit că trăia după principiile înalte ale Cerului.

De o sensibilitate spirituală înnăscută, tânăra moabită Rut se căsăto­reşte cu unul dintre fiii lui Elimelec - un efratit din Betleemul lui Iuda. Se leagă o relaţie de prietenie profundă între ea şi soacra ei - Naomi ­care, după moartea fulgerătoare a soţilor lor, se adânceşte până acolo încât, atunci când Naomi se hotărăşte să se întoarcă acasă, Rut decide să plece cu ea. Ceea ce descoperise la soacra ei a determinat-o să renunţe la familie şi la locul unde crescuse şi să plece într-o ţară străină, jurând loialitate Dum­nezeului pe care abia începuse să-L descopere.

M-am întrebat de multe ori: cum trăise Naomi - ce fel de femeie fusese ea - de a putut să-şi câştige dragostea şi ataşamentul nurorii? Să nu uităm că relaţia noră-soacră este proverbială în ceea ce priveşte atingerea unor cote maxime conflictuale. Şi iată că aceste două femei fac excepţie. Şi ne lasă o lecţie demnă de urmat. Dragostea pe care Naomi a fost gata să i-o ofere lui Rut i-a fost răsplătită atunci când cea din urmă n-a lăsat-o singură, sprijinind-o când i-a fost cel mai greu. Mai târziu, când Boaz - bărbatul care urma să-i fie soţ - a aflat tot ce a făcut această tânără pentru soacra ei, el a rostit o binecuvântare deosebită asupra lui Rut. El nu a spus doar: "Dumne­zeu să te răsplătească pentru aceste lucruri", ci a adăugat: "şi plata să-ţi fie deplină". În ce mod a fost răsplătită Rut cu o plată "deplină"? Cred că pentru Rut, la momentul acela, planul lui Naomi de a o ajuta să-şi formeze o nouă familie a reprezentat o răsplată destul de mare. A fost binecuvântată cu un soţ bun şi i-a fost dăruit şi un copil. Dar îmi imaginez surpriza pe care Rut o va avea în ceruri, când va descoperi că Dumnezeu o cuprinsese în planul special de salvare a omenirii, făcându-i parte de un loc în linia genealogică a Domnului Isus.
 Ce onoare! Cu câtă recunoştinţă se va pleca ea în faţa Dum­nezeului pe care a ales să-L slujească, pentru cinstea oferită!

Te-ai întrebat vreodată unde este împlinirea binecuvântărilor lui Dum­nezeu în viaţa ta? Poate că nu vei afla răspunsul nici măcar în următorii ani. Nu fii dezamăgită. Veşnicia ne va oferi surprize extraordinar de plăcu­te. Merită s-o aştepţi, rămânând credincioasă.

Irina Pica, Târgu Mureş, Transilvania Sud

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu