luni, 23 decembrie 2013

Tu cum stai ?


El zicea cu glas tare: "Temeţi-vă de Dumnezeu şi daţi-I slavă, căci a venit ceasul judecăţii Lui, şi închinaţi-că Celui ce a făcut cerul şi pămăntul, marea şi izvoarele apelor!" (Apocalipsa 14:7)

Imaginaţi-vă că mergeţi pe o stradă obişnuită şi că ajungeţi, la un moment dat, în dreptul unei case care se sprijină pe mansardă! Inăuntru, televizo­rul, cuptorul cu microunde, mesele, scaunele şi canapele stau atârnate dea­supra capetelor vizitatorilor care păşesc pe tavanele locuinţei, printre lustre. Chiar şi maşina de spălat şi maşina de cusut sunt suspendate. Literalmente, totul în locuinţa cu două dormitoare este pe dos. Ciudat este totuşi că, aici, vizitatorii sunt cei care se simt răsturnaţi cu susu-n jos. Aceasta este experi­enţa celor care vizitează reşedinţa lui Rumah Terbalik, prima casă cu susul în jos din Malaysia. Din exterior, arată exact ca toate celelalte locuinţe din zonă. O roabă stă sprijinită de perete şi o maşină este parcată pe alee. Din afară, toate lucrurile par normale, dar, când intri, toate sunt cu susul în jos.

În lumina Bibliei, creştinismul zilelor noastre, pus faţă în faţă cu cel apostolic, pare a fi o casă cu susul în jos. Poate că la fel este şi viaţa noastră. Cum s-a ajuns aici, atât la nivelul creştinismului, în general, cât şi la nivelul creştinului, individual?

"Întunericul părea să se mărească. Închinarea la chipuri cioplite deve­nise aproape generală. Se ardeau lumânări şi se rosteau rugăciuni înaintea icoanelor. Predominau cele mai absurde şi mai superstiţioase obiceiuri. Min­ţile oamenilor erau atât de stăpânite de superstiţie, încât raţiunea părea că-şi pierduse puterea. Când înşişi preoţii şi episcopii erau iubitori de plăceri, senzu­ali şi corupţi, poporul, care privea la ei pentru călăuzire, nu putea fi altfel decât cufundat în ignoranţă şi viciu." (TV, p. 45).

De ce seamănă lumea noastră şi creştinismul cu o casă cu susul în jos?

Răspunsul se află în închinarea denaturată şi în tonul greşit dat de conducătorii religioşi. În timp ce în Apocalipsa 14:6-12 Dumnezeu ne cheamă la închinare autentică, în Matei 5: 13-16 ni se atrage atenţia că fiecare urmaş al Domnului Isus este o lumină, un conducător pentru alţii. Cum te închini şi care este influ­enţa pe care o exerciţi asupra altora?

CONEXIUNE
Într-unul dintre parcurile oraşului Vancouver a fost expusă o sculp­tură care înfăţişează o biserică răsturnată. Biserica stă cu vârful aco­perişului înfipt în pământ.

Romică Sîrbu, pastor, directorul Departamentului Educaţie, Uniunea Română

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu