sâmbătă, 21 decembrie 2013

Cartea din piata de zarzavat

Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun. (1Tesaloniceni 5:21)

Într-o zi de vineri, în august 1991, Maria Pop din Negreşti Oaş (Satu Mare), îşi ia traista şi pleacă la piaţă pentru cumpărături. Are la ea 30 de lei. La piaţă, ca tot omul, se uită şi pe-o parte, şi pe alta, căutând marfă frumoasă, proaspătă şi ieftină. Şi aşa, din tarabă-n tarabă, ajunge în dreptul unei mese unde un domn cu mustaţă vindea nu zarzavaturi, ci cărţi. Curioasă, tanti Maria întreabă: "Ce fel de cărţi îs astea? De-ale lui Dumnezeu?" "Numai de-ale lui Dumnezeu", îi răspunde domnul acela.

Tanti Maria stă şi se uită la o carte intitulată Tragedia veacurilor. O ia, o răsfoieşte. Îi place şi, încurajată şi de zâmbetul vânzătorului, decide să o cum­pere. Mai cumpără şi o carte intitulată Profeti şi regi, iar vânzătorul, amabil, îi oferă gratuit Calea către Hristos şi Înapoi la Dumnezeu. Oricum, primele două cărţi o costă fix 30 de lei. Aşa că, rămasă fără bani în buzunar, tanti Maria fuge fericită spre casă şi, acolo, alături de două vecine care stau şi o ascultă, citeşte din cărţile cumpărate.

De multă vreme, tanti Maria, membră a Bisericii Catolice, era preo­cupată de subiecte religioase. Studiase mai mult timp cu nişte martori ai lui Iehova, dar parcă nu găsise ce căuta. Acum însă avea cartea aceasta minu­nată, Tragedia veacurilor, în care erau scrise lucruri atât de interesante des­pre o multime de lucruri, chiar şi despre Sabat. Apoi, tanti Maria cunoaşte o sâmbătistă care o invită la o biserică adventistă. Sămânţa fusese semănată deja în inima ei şi, într-o zi, se urcă în tren să meargă să vadă un serviciu religios de Cina Domnului. Mesajul lui Dumnezeu îi înmoaie inima şi o con­vinge. Tanti Maria începe să meargă regulat la biserica aceea adventistă, se înscrie şi la o serie de seminare biblice, iar în 1994 încheie legământul cu Dumnezeu prin botez.

Ulterior, în casă la tanti Maria din Negreşti s-au adunat şi alte suflete inte­resate de Cuvântul lui Dumnezeu. Uneori, casa era prea mică şi neîncăpătoare pentru cei care doreau să participe. De-a lungul anilor, în Negreşti s-au botezat vreo cincizeci de oameni, iar locul de închinare a fost mutat din casă de la tanti Maria într-o bisericuţă nouă.

Şi totul a pornit de la o carte Tragedia veacurilor vândută la ... piaţă!

Matia Pop, Negreşti Oaş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu