joi, 12 iulie 2012

CUCEREŞTE MUNTELE!


Dă-mi dar muntele acesta despre care a vorbit Domnul pe vremea aceea. - Iosua 14: 12

Odd Huston este un tânăr remarcabil. El a stabilit recordul mondial la căţărarea pe cele mai înalte vârfuri muntoase din toate cele 50 de state americane. Recordul anterior era de 101 zile. Todd a dărâmat acest re­cord de unul singur, încheind căţărarea în 66 de zile, 22 de ore şi 47 de minute.

Cea mai grea a fost ascensiunea pe Muntele McKinley din Alaska. Muntele McKinley se ridică la peste 6 000 m altitudine deasupra lanţului muntos Alaska, fiind cel mai înalt pisc din America de Nord. Creasta lui se află la doar 3,5 grade sud de Cercul Arctic şi, prin urmare, este mereu acoperit cu o manta de zăpadă şi de gheaţă.

Alpiniştii care au încercat să îl escaladeze ştiu cât de capricioasă şi de necruţătoare este vremea acolo.

Unul dintre testele cele mai mari pe care le-a dat a fost atunci când a întâlnit un grup de alpinişti care coborau.


- Cum este sus astăzi? i-a întrebat Todd.

Unul dintre bărbaţi a dat din cap nemulţumit, zicând:

- Furtuni mari şi vânturi puternice. Am rămas trei zile blocatl la Trecătoar Denali.

Todd Huston trebuia să ia o decizie. Să încerce? Să înfrunte acest obstacol  imens, deşi avea un singur picior? Poate nu ştiai că Todd şi-a pierdut un picior când avea 14 ani, într-un accident la schi nautic.
Credinţa şi curajul l-au determinat pe Todd să urce. Cu ceva timp în urmă, i-am luat un interviu la postul de televiziune It Is Writen. L-am întrebat cum a reuşit să escaladeze atâtia munţi, şi nu m-am referit doar la munţii din stâncă, ci şi la munţii descurajării şi ai deziluziei. Răspunsul lui a fost scurt şi la subiect.

- Dacă te uiţi la boala ta sau la handicapul tău, dacă vei privi doar acolo, viaţa se va desfăşura în jurul acelei boli sau acelui handicap, a zis el. Dar, dacă îţi vei concentra privirea asupra Domnului, atunci El te va ajuta să depăşeşti boala sau handicapul respectiv.

La 85 de ani, Caleb a refuzat să cedeze în faţa oamenilor din jurul lui care se îndoiau. El i-a îndemnat pe israeliţi să cucerească ţara promisă. "Dă-mi dar muntele acesta" (Iosua 14: 12). "Să vină uriaşii. Să văd zidurile cetăţii. Împrenă cu Domnul îi vom cuceri!"

Ellen White scria: "Necredincioşii au văzut cum li se împlinesc temerile în pofida făgăduinţelor lui Dumnezeu, ei spuseseră că este cu neputinţă să fie cucerit Canaanul şi nici nu l-au stăpânit. Dar aceia care s-au încrezut în Dumnezeu şi nu au privit atât de mult la greutăţile de învins, cât la puterea atotbiruitorului Ajutor, au intrat în ţara cea bună" (Patriarhi şi profeţi, pag. 513).

Împreună cu Dumnezeu, şi tu poţi cuceri "muntele" care se înalţă în faţa ta. Spune astăzi împreună cu Caleb şi Iosua: "O, Doamne, dă-mi muntele acela. " Apoi mergi înainte prin credinţă.

Mark  Finley


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu