vineri, 6 iulie 2012

EROII CREDINŢEI: ESTERA


Voi intra la împărat, în ciuda legii; şi, dacă va fi să pier, voi pieri! - Estera 4: 16

Ai fost vreodată mâhnit din cauza originii tale? Ti-ai dorit vreodată să fi avut o altfel de copilărie? Ai simţit vreodată că totul este împotriva ta? Estera ar fi avut toate motivele să se simtă aşa. Ea a rămas orfană de mică şi a fost crescută de verişorul ei, Mardoheu. înainte de aceasta, părinţii ei fuseseră luaţi ca robi şi duşi în Babilon, după căderea Ierusalimului, în 586 î.Hr.

Estera nu a avut ocazia să-şi cunoască părinţii. Ea era o evreică într-o ţară străină, crescută într-un mediu ostil, ca parte a unei minorităţi dispreţuite. Când Vasti, soţia împăratului persan Ahaşveroş, l-a pus într-o situaţie jenantă, Estera s-a numărat printre multele femei frumoase aduse în harem şi puse sub paza unui eunuc al împăratului. Stilul de viaţă decăzut de la palat nu era nici pe departe favorabil pentru manifestarea credinţei.

Mardoheu a avut grijă de ea, chiar şi la palat. El a îndemnat-o să îşi ţină ascunsă nationalitatea. Timp de un an, Estera a primit instruire cu privire la viaţa la harem. Când în cele din urmă s-a înfăţişat înaintea împăratului, el "a iubit pe Estera mai mult decât pe toate celelalte femei şi ea a căpătat trecere şi iubire înaintea lui mai mult decât toate celelalte fete" (Estera 2: 17). îndrăgostit de frumuseţea, de comportamentul şi de caracterul ei, Ahaşveroş a ales-o imediat ca nouă regină.

Ce urmărea Dumnezeu prin toate acestea? De ce a ajuns Estera într-o poziţie atât de înaltă? Haman, una dintre căpeteniile împăratului, a făcut un plan pentru distrugerea lui Mardoheu şi a evreilor. toţi evreii aveau să fie ucişi.

Mardoheu a aflat despre planurile lui şi i-a cerut Esterei să meargă la împărat "Căci, dacă vei tăcea acum," i-a zis el, "ajutorul şi izbăvirea vor veni din altă parte pentru iudei, şi tu şi casa tatălui tău veţi pieri. Şi cine ştie dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie?" (Estera 4: 14)

Estera a acceptat provocarea şi Dumnezeu a răspuns. Datorită atitudinii ei curajoase, poporul lui Dumnezeu a fost salvat.

În desfăşurarea providenţială a destinului, Dumnezeu ţi-a oferit un loc în lume pentru o vreme ca aceasta. Nu noi am ales să ne naştem la începutul se­colului al XXI-lea. Dumnezeu a dorit aşa. Noi am fost chemaţi, la fel ca Estera, tocmai pentru o vreme ca aceasta.

Dumnezeu ne cheamă să fim credincioşi. Indiferent de originea noastră, El vrea să-I fim loiali. Estera a avut un rol important în lumea ei. Şi noi putem avea un astfel de rol în lumea contemporană.

Ai curaj! Tu eşti al lui Dumnezeu, eşti destinat să trăieşti într-o vreme ca aceasta, într-o zi ca aceasta, pentru a avea un rol important de îndeplinit pentru El.

Mark   Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu