marți, 10 iulie 2012

EROII CREDINŢEI: MARIA


Maria păstra toate cuvintele acelea şi se gândea la ele în inima ei. - Luca 2:19

Dumnezeu a ales-o pe Maria pentru o misiune specială. El a chemat-o să fie mama lui Mesia. Dumnezeu i-a cerut îngerului Gabriel să i se arate şi să-i transmită mesajul: "Plecăciune, ţie, căreia ţi s-a făcut mare har ... Ai căpătat îndurare înaintea lui Dumnezeu. Şi iată că vei rămâne însărcinată şi vei naşte un fiu, căruia îi vei pune numele Isus" (Luca 1:28-31).

Maria nu putea să înţeleagă cum se va petrece acest lucru. Ea era logodită cu Iosif, dar era încă virgină. Cum avea să nască un fiu? "Duhul Sfânt Se va coborâ peste tine", i-a zis Gabriel, "şi puterea Celui Preaînalt te va umbri" (versetu 13).

Atunci Maria a răspuns din toată inima: "Facă- mi-se după cuvintele tale!" (versetul 38). Cu toate că relatarea Evangheliei nu ne oferă prea multe detilii despre Maria, ea ne oferă suficiente informaţii pentru a cunoaşte extraordinara ei tărie de caracter. Ea era sinceră, onestă, blândă, curată, ascultătoare şi plină de compasiune. Ea era deosebit de receptivă. Deşi probabil că avea numai 15 sau 16 ani, ea a înţeles importanţa chemării lui Dumnezeu.

Maria şi-a recunoscut starea smerită şi faptul că i s-a făcut favoarea de a primi nişte binecuvântări pe care toate generaţiile aveau să le mărturisească. Ea a acceptat adevărul etern că Dumnezeu "a risipit gândurile pe care le aveau cei mândri", "a răsturnat pe cei puternici", şi "pe cei flămânzi i-a săturat de bunătăţi (versetele 48-53).

Viaţa Mariei a fost marcată de suişuri şi coborâşuri. Primul eveniment dur a fost acela în care Iosif a ameninţat-o că o va părăsi pentru că era însărcinată. Apoi a urmat călătoria obositoare de la Nazaret la Betleem. Ajunşi acolo, au fost în situaţia de a folosi o iesle pe post de pătuţ, pentru nou-născut. După ceea a fost cuprinsă de frică din cauza planurilor lui Irod de a-i ucide pe toţi copiii evrei de sex masculin de până la 2 ani şi a fost nevoită să plece în grabă în Egipt, împreună cu Iosif şi cu Pruncul.

Isus a învăţat de la Maria cântările Sionului şi promisiunile profeţilor. El a învăţat de la ea supunerea şi încrederea, rugăciunea şi ascultarea.

Ea a zâmbit când Isus a făcut primii paşi şi a plâns când oamenii I-au ţintuit picioarele pe o cruce de lemn. Ea a crezut în El. Ea nu L-a părăsit niciodată.

Misiunea încredinţată de Dumnezeu nu este întotdeauna uşoară sau populară. Există suişuri şi coborâşuri, bucurii şi tristeţi. El a chemat-o pe Maria şi ne cheamă şi pe noi să fim credincioşi. El ne cheamă să rămânem de partea lui Isus acum şi întotdeauna, de-a lungul eternităţii.

Mark  Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu