joi, 16 ianuarie 2014

A fost trimis sa ni-l descopere pe Dumnezeu

Iata, fecioara va fi insarcinata, va naste un Fiu si-I va pune numele Emanuel , care talmacit inseamna : Dumnezeu este cu noi. "
(Mt. 1: 23, VDC).

Putem intelege adevarata semnificatie a numelui Emanuel  in masura in care, Fiul lui Dumnezeu a ajuns sa devina Fiul Omului; Cum a devenit cu adevarat "Dumnezeu cu noi" ? Mantuitorul nu a venit doar sa ne viziteze si sa ne acompanieze treizeci si trei de ani si jumatate si sa se intoarca la Tatal in ceruri fara semnele intruparii.

"Fiindca atat de mult a iubit  Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul lui Fiu, [...]" (Ioan 3:16, VDC). Isus este darul cel mai de pret al Tatalui, ce a fost oferit din dragoste familiei omenesti pentru vesnicie. "L-a dat speciei cazute [...] Dumnezeu a dat pe Fiul Sau, pe Singurul Sau Fiu sa devina membrul familiei omenesti pastrand pentru vesnicie trupul omenesc" , (HLL, 20).

"Sa- L cunosti pe Dumnezeu, inseamna sa-L iubesti; caracterul Sau trebuie manifestat in contrast cu cel al Satanei. In tot universul lui Dumnezeu exista o singura persoana care putea sa realizeze aceasta lucrare ", (Idem., 17). Aceasta persoana este Fiul lui Dumnezeu. El care este expresia fidela a imaginii personalizate a Tatalui Sau " , "El, care este oglindirea slavei Lui si intiparirea Fiintei Lui [...]," (Evrei 1:3), trebuia sa ajunga sa devina Emanuel, "Dumnezeu cu noi", si sa-L descopere pe Tatal inaintea lumii.

Cand il vedem pe Isus  binevoitor vindecand pe bolnavi, il vedem pe Tatal. Cand vedem pe Isus avand grija si implinind nevoile multimii, il vedem pe Tatal. Hristos ne descopera caracterul plin de dragoste al Tatalui in fiecare actiune si cuvant al Sau. Cu adevarat Isus este Emanuel,  Dumnezeu cu noi !

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu