marți, 28 ianuarie 2014

Pentru cine a parasit mormantul ?

Cel viu. Am fost mort, si iata ca sunt viu in vecii vecilor.  Eu tin cheile mortii si ale locuintei mortilor,  (Ap. 1:18).

Atunci cand vizitezi Mormantul Invierii seara, umbrele se odihnesc ca o binecuvantare, peste drumul lung de un verde de pelin ce marcheaza ruta, care duce la intrarea mormantului sapata in stanca vie. Te opresti aruncand o privire in interior,  plin de emotie in fata stancii pline cu muschi admirand si contempland linistea gradinii mormant.

Nu este aici ! Laudat sa fie Domnul ! Constati ca, in ziua vizitei tale, Mantuitorul nu este acolo. Cu doua mii de ani in urma, un inger a stat in picioare, posibil in acelasi loc. "Îngerul s-a apropiat de mormânt, a dat la o parte piatra, ca si când ar fi fost o pietricicã, si s-a asezat pe ea. Lumina cerului a înconjurat mormântul si întreg cerul a fost luminat de slava îngerilor. - (5BC 1110)

Comandantul îngerilor a apucat piatra cea mare, pentru care a fost nevoie de mai multi bãrbati puternici pentru a o pune în acel loc, a rostogolit-o, s-a asezat pe ea, în timp ce tovarãsul lui a intrat în mormânt si a desfãsurat legãturile de pe fata si capul lui Isus. Apoi îngerul cel puternic, cu o voce care a fãcut ca pãmântul sã se cutremure, a strigat: "Isuse, Fiul lui Dumnezeu, Tatãl Tãu Te cheamã!" Acela care câstigase puterea de a birui moartea si mormântul a iesit afarã din mormânt, cu mersul unui învingãtor, pãmântul clãtinându-se si fiind brãzdat de fulgere si tunete. - (3SP 192)

Acela care spusese: "Îmi dau viata ca iarãsi s-o iau" a iesit afarã din mormânt, la viata care era în Sine Însusi. Umanitatea a murit; divinitatea nu a murit. În divinitatea Lui, Hristos avea puterea de a rupe legãturile mortii. - (YI 4 august 1898)

Hristos în divinitatea Lui a strãlucit când a iesit afarã, în grabã, din mormânt si a înviat biruitor asupra mortii si a mormântului. - (ST 30 mai 1895).

Munti peste munti, adunati si pusi, peste mormantul lui Hristos, nu puteaiu sa -L impiedice sa iasa. "Dupa patima Lui , Li s-a infatisat viu, prin multe dovezi incontestabile ", (FA, 1:3). Spiritul, fizicul si mintea ucenicilor au inteles pe deplin ca, in adevar Isus a inviat dintre cei morti. Da, a inviat ! Si ca urmare a faptului ca mormantul nu L-a putut tine, tu si eu,  avem garantia invierii in dimineata luminoasa. Ce binecuvantata zi va fi ! Dumnezeu sa faca posibil lucrul acesta cat mai curand !

Dorel Cornei








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu