marți, 7 ianuarie 2014

El este Minunatul nostru Vindecator

"Iar Petru a zis: Argint si aur nu am; dar ce am aceea iti dau. In Numele lui Isus Hristos Nazarineanul, scoala-te si umbla !" ( Fapte 3:6)

Cand Petru si Ioan au cerut puterea care facea minuni, Isus, pentru schilodul care statea in fata portii templului numita Frumoasa, vindecarea s-a realizat imediat. "Si indata gleznele si talpile picioarelor lui s-au intarit. Si sarind, a stat in picioare si umbla, si a intrat cu ei in templu, umbland si sarind si laudand pe Dumnezeu" (Fapte 3:7,8).

Nici o boala cunoscuta timpului sau, putea sa-i reziste puterii Marelui Medic. Lepra era curatita. Febra disparea la atingerea Lui. Spiritele rele fugeau dinaintea Lui. Dementa si hidropizia, orbirea si paralizia, toate, se declarau invinse la atingerea magica a Marelui Salvador. Fiecare actiune a Domnului nostru era plina de puterea vindecarii.

Predicarea Evangheliei si vindecarea bolnavilor mergeau mana in mana in lucrarea lui Hristos. " Isus strabatea toate cetatile si satele, invatand pe norod in sinagogi, propovaduind Evanghelia Imparatiei si vindecand
orice fel de boala si orice fel de neputinta, care era in norod," (Matei 9:35).

Putem invoca astazi aceeasi putere vindecatoare a lui Isus? Daca urmam sfatul si implinim conditiile Lui , da! "Este vreunul printre voi bolnav ? Sa cheme pe presbiterii (sau: batrani) Bisericii ; si sa se roage pentru el, dupa ce-l vor unge cu untdelemn in Numele Domnului. Rugaciunea facuta cu credinta va mantui pe cel bolnav, si Domnul il va insanatosa ; si daca a facut pacate, ii vor fi iertate "(Iacov 5:14,15,VDC).

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu