miercuri, 22 ianuarie 2014

El este Salvatorul nostru atotcuprinzator

Noi rataceam cu totii ca niste oi, fiecare isi vedea de drumul lui, dar Domnul a facut sa cada asupra lui nelegiuirea noastra a tuturor, Isaia 53:6.

Nu exista nici macar doi gemeni care sa fie absolut egali in toate privintele. Cu totii avem trasaturile noastre personale si ciudate. Unii sunt intelectuali altii nu. Unii sunt educati altii sunt ignoranti. Unii sunt cetateni adevarati altii sunt criminali. Fara nici o indoiala toti folosesc aceleasi litere din alfabet pentru vorbire , scriere si intelegere. Fie ca se exprima tristete sau bucurie, incarcatura plina de ura sau dragoste, ca se exprima aprobare sau dezaprobare, se folosesc intotdeauna aceleasi litere din alfabet.

Alfabetul este una dintre resursele  cele mai plastice si adaptabile cunoscute de catre om. Atunci cand Isus Hristos se declara in cartea Apocalipsei "Alfa si Omega" (Ap 1:8) -- tot alfabetul -- , doreste ca noi sa stim ca este capabil cu o precizie divina sa se adapteze si sa implineasca diversele noastre nevoi.

"Fiecare isi vedea de drumul lui", spune profetul evanghelist. Poate ca drumul tau a fost uneori dur si rau,  plin mereu de obstacole si pericole vizibile si invizibile.  Oricare ar fi nevoia ta fizica , spirituala sau temporara, sa stii ca ai un Salvator care poate si doreste, sa se adapteze la orice nevoie de a ta.

Daca esti pierdut, el este calea ta; daca esti gol, el este haina ta; daca esti infometat, el este painea ta; este libertatea daca esti rob ; daca esti slab, ce tare este El !  Pentru cei morti, el este viata, pentru bolnavi, el este vindecarea ; pentru orbi, el este vederea si pentru saraci, el este averea . El este Minunatul nostru Salvator in tot si in toate !

Dorel Cornei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu