vineri, 3 ianuarie 2014

Va fi chemat, Minunat

Caci un copil ni S-a nascut, un Fiu ni s-a dat, si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi: "Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele veciniciilor, Domn al pacii. (Isaia 9:6,VDC)

Literal "Minunat" inseamna aici "minune".

Viata lui Isus a fost desigur o succesiune de minuni, asa cum lumea niciodata nu a vazut. Nasterea dintr-o fecioara a fost o minune. In mijlocul necuratiei din Nazaret, viata sa fara pacat a fost o minune. Lucrarea sa pentru omenirea decazuta, a fost o minune . Moartea sa la cruce, invierea in ziua  de Duminica dimineata, inaltarea si intoarcerea la Tatal ; toate au fost minuni.

Ceea ce autoarea Faptelor Apostolilor a scris pentru vremea ei, referindu-se la importanta numelui lui Hristos, este valabil si pentru timpul nostru: "Ucenicii aveau sa duca mai departe lucrarea lor in Numele lui Hristos. Fiecare cuvant si fapta a lor trebuia sa indrepte atentia asupra Numelui Sau, care are acea putere vitala prin care pacatosii pot fi mantuiti [...] Numele lui Hristos trebuia sa fie cuvantul de ordine al lor,  puterea lor vitala, legatura unirii lor si autoritatea pentru cursul lor de actiune al succesului Sau." (FA, 29)

Considerand "Minunatul " nume al lui Hristos, cuvant de ordine, putere vitala, va rasari dragostea minunata aici,  unde locuieste rautate si neintelegere. Sufletul nostru se va inunda de minunata pace, de minunata fericire pe care doar "Minunatul" Isus le poate darui.

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu