sâmbătă, 11 ianuarie 2014

El este Alfa si Omega

"Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul", zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era si Cel ce vine, Cel Atotputernic. (Apoc. 1:8)

De patru ori in cartea Apocalipsa Isus se prezinta Alfa si Omega. (Apoc. 1:8; 1:11; 21:6; 22:13). Litera Alfa si Omega sunt prima si ultima litera din alfabetul grecesc; azi, noi, am spune de la "A" la"Z". In zilele lui Hristos era o practica comuna de a folosi aceasta metafora pentru ca sa puncteze totalitatea a ceva, de la inceput pana la sfarsit.

Isus este totul. alfabetul complet, de la Alfa pana la Omega, de la "A" pana la "Z". Nu ai nimic inainte de "A". El este inceputul. In acelasi mod, in istoria omenirii Isus este inceputul, Alfa omului (Gen.1:1). Si tot Hristos va fi acela care va trage cortina ultimului act dramatic peste planeta pamant. Venirea Lui pe norii cerului va fi sfarsitul secolelor de suferinta si durere, (Apoc.11:15).

Alfabetul este indispensabil. Fara cunostinta tuturor acestor simple litere, abordarea si studiul bogatiei literarare a limbii noastre rezulta inabordabila. La fel , Hristos, Alfa si Omega al nostru, este Cheia indispensabila care poate sa ne dea accesul la toata bogatia adevarului spiritual.

Alfabetul este de nestins. Oamenii l-au folosit secole la rand si inca este proaspat si necesar cum a fost cu decenii in urma. In acelasi fel Hristos al nostru niciodata nu poate fi stins sau expirat. In prezent puterea Lui este din belsug si harul sau bogat asa cum au fost intotdeauna.

Dorel Cornei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu