joi, 23 ianuarie 2014

El este Restauratorul si Rascumparatorul nostru

" [...] . Si va sti orice faptura (carne n. n), ca Eu sunt Domnul, Mantuitorul tau, Rascumparatorul tau, Puternicul lui Iacov ", (Isaia 49:26 up, VDC)

In timpul unui atac aerian din ultima decada al celui de al doilea razboi mondial a fost distrusa in Londra o buna parte a Camerei Comunelor. Exista temerea pierderii planului original si cu acesta imposibilitatea reconstruirii edificiului istoric. Totusi cu cincizeci de ani in urma, sponsorul principal de la o renumita firma de arhitectura, predase planurile originale, unui tanar director. Acesta din urma, le-a pastrat cu grija toti acesti ani, si le-a oferit bucuros cand a auzit ca este nevoie de ele. Camera Comunelor se poate reconstrui dupa proiectul original !

Intr-un viitor foarte apropiat, acest pamant care este sub blestemul pacatului se va reconstrui dupa planul original al lui Dumnezeu; vechea stapanire pierduta cu ocazia neascultarii lui Adam in gradina Eden va fi restaurata in toata splendoarea si puterea ei. (Mica 4:8).

Isus Hristos nu este numai Creatorul si Salvatorul nostru, deasemenea este Rascumparatorul nostru , marele nostru Restaurator. Rascumparator, este unul "care cumpara din nou" ori "recupereaza proprietatea sa". Prin intermediul sangelui Sau pretios El a cumparat din nou ce fusese pierdut in gradina Edenului. Sa-L ascultam pe Hristosul Apocalipsei care spune urmatoarele: " [...]: Iata, Eu fac toate lucrurile noi, " (Apoc. 21:5). Urmand cu exactitate planul original al lui Dumnezeu, omul, se reface pentru inalta lui destinatie intr-o perfectiune ascendenta spirituala, mentala si fizica. Pamantul si tot ce exista pe el, se reface prin meritele si puterea Rascumparatorului si Restauratorului nostru, la perfectiunea lui edenica.

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu