joi, 2 ianuarie 2014

Cercetati Scripturile, pentru ca ele vorbesc despre El...

Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vecinica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine. (Ioan 5:39)

Pentru a cunoaste pe Isus, mergem la cartea lui Isus--Biblia. "Cercetati Scripturile -- spune Mantuitorul-- pentru ca ele marturisesc despre Mine." "Daca vreti sa-L cunoasteti pe Mantuitorul, studiati Sfanta Scriptura." (CC 91)

Toata biblia ne vorbeste despre Hristos. "Hristos, asa cum a fost aratat de catre patriarhi, simbolizat prin serviciul ispasirii, zugravit in lege si descoperit de catre profeti, constituie bogatia Vechiului Testament. Hristos in viata, in moartea si in invierea Sa. Hristos, asa cum ne marturiseste Duhul Sfant, constituie bogatia Noului Testament. Mantuitorul Nostru, stralucirea gloriei Tatalui, apartine atat Vechiului cat si Noului Testament" (LPGM 118)

Daca dorim sa avem o intelegere inteleapta asupra divinitatii  lui Hristos, a misiunii si vietii perfecte, a mortii pe cruce, a invierii si inaltarii, trebuie sa ne familiarizam cu profetiile Vechiului Testament care predica aceste evenimente. Hristos, explica celor doi ucenici pe drumul spre Emaus, incepand de "la Moise, si toti profetii" si " parcurgand toata Scriptura cea ce spunea despre El".

Da! locul unde putem invata si cunoaste pe Isus este -- Biblia. Momentul pentru a incepe , este acum; sa hotaram sa punem deoparte in fiecare zi din acest nou an, un timp special, pentru a invata mai mult despre Isus si cartea Sa binecuvantata.

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu