duminică, 5 ianuarie 2014

El este Minunatul nostru Mijlocitor,

"Copilasilor, va scriu aceste lucruri, ca sa nu pacatuiti. Dar daca cineva a pacatuit, avem la Tatal un Mijlocitor (sau Advocat. Greceste :Paraclet, adica aparator, ajutor.), pe Isus Hristos, Cel neprihanit". (idem.1Ioan. 2:1, VDC)

Un batran statea pe o balustrada in fata Casei Albe in perioada anilor negrii ai Razboiului Civil American. Lacrimi groase se scurg pe obrajii lui brazdati de riduri. Mainile batatorite tremura si storc batista albastra pe care o trece mereu peste ochii plini de lacrimi.

Un copil trece in fuga prin fata lui tragand un cerc dupa el. Il vede, se opreste si-l intreaba inocent, care este cauza tristetii lui.

-- Nu ma lasa sa-l vad pe presedinte ... suspina el..., si fiul meu Oh, fiul meu, urmeaza sa fie executat ! Numai presedintele Lincoln, il poate salva.

-- Eu voi intra ... declara hotarat micutul Tad, unul din cei doi fii ai presedintelui Lincoln; ei nu ma pot respinge. Vino cu mine!

Batranul si micutul avocat trec nestanjeniti de personalul de paza, si ajung in fata unicului ce putea salva viata tanarului condamnat.

"Copilasilor .... scrie apostolul cu dragoste... daca vreunul a pacatuit, avem la Tatal un avocat, pe Isus Hristos cel neprihanit". Aceasta fagaduinta este pentru tine. Este pentru mine. El poate sa ne treaca peste barierele puse de catre cel rau si sa ne conduca la sublima si sfanta prezenta a Viului Dumnezeu.

Ne-am folosit pe deplin de resursele minunatului nostru Mijlocitor ?

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu