sâmbătă, 18 ianuarie 2014

El este Mielul mort din vesnicii

Si toti locuitorii pamantului i se vor inchina, toti aceia al caror nume n-a fost scris, de la intemeierea lumii, in carte vietii Mielului, care a fost jungheat. Apoc.  13:8

"Planul nostru de mantuire nu a fost o reflexie ulterioara, formulata dupa caderea in pacat a lui Adam. [...]. El a fost manifestarea principiilor eterne, care din vesnicii sunt fundamentul guvernarii lui Dumnezeu," (HLL, 17).

Apostolul Pavel il descrie ca pe "un mister, o taina care a fost tinuta  ascunsa timp de veacuri" (Rom. 16:25). Nici nu aparuse pacatul ca avem un Salvator!

In textul nostru de azi Duhul Sfant ne da o intelegere mai profunda a pretului platit de catre Dumnezeu pentru salvarea noastra. Ne aminteste ca Mielul a fost sacrificat de la "intemeierea lumii". O alta versiune traduce : "El a fost mort in sfaturile eterne ale Tatalui" . In desavarsita unire (Zaharia 6:13), unde a fost prezentat planul de mantuire, Isus Hristos se oferea sa-si dea viata Sa in cazul in care omul va pacatui. Avand in minte cunostinta sfarsitului lui Adam, putem afirma ca in acel moment Isus a intrat in umbra crucii pentru decizia de a muri in locul pacatosilor. Suferinta Mantuitorului, nu a inceput si nici nu s-a terminat cu intruparea sa. Crucea este, un impuls pentru simturile noastre ingreunate de pacat si o descoperire a suferintei si durerii produse de nelegiure, de la inceput in inima lui Dumnezeu, (Ed., 256).

Mai mult de patru milenii Fiul lui Dumnezeu a umblat pe drumul umbrei crucii in teribila anticipare a Golgotei. Cu siguranta, Isus Hristos a fost mielul mort de la intemeierea lumii !

Dorel Cornei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu