duminică, 12 ianuarie 2014

El este autorul si consumatorul credintei noastre

Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusa inainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea, si sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu. (Evrei 12:2, VDC)

" Este prezentata fiecare ora din lucrarea noastra zillnica  in cuvintele apostolului: "Privirea fixata in autorul si consumatorul credintei noastre, in Isus" (JT3, 341).

Acolo in indepartata vesnicie, inainte ca pamantul sa fie creat, Tatal si Fiul se reunesc intr-un "consiliu de pace", (Zaharia 6:13). Aici a fost realizat minunatul plan de mantuire. Aici Isus, "S-a facut pentru toti cei ce-L asculta urzitorul unei mantuiri vesnice," (Evr. 5:9).

In acelasi timp, Fiul lui Dumnezeu este "Consumatorul" credintei noastre. Atunci cand Cecil Rhodes, marele intemeietor al unui imperiu, zacea in patul lui aproape sa moara, a facut urmatoare afirmatie : " Atat de multe de facut, si atat de putin facute !". Dar Isus Hristos, la sfarsitul lucrarii Sale a putut sa declare: "S-a ispravit!". "Am sfarsit lucrarea, pe care Mi-ai dat-o s-o fac", (Ioan 18:30; 17:4). La cruce Hristos garanteaza distrugerea pacatului, si a pacatosilor si victoria finala acelora care accepta Harul Sau Mantuitor.

"Singura noastra speranta consta in a privi la Isus, "autor si consumator" al credintei noastre.  In El avem depozitat tot ce ne poate inspira si dezvolta; speranta, credinta ,curaj si putere. El este dreptatea noastra, sfatuitorul si bucuria noastra", (JT2, 59).

Dorel Cornei














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu