luni, 6 ianuarie 2014

El este Minunatul nostru Exemplu


"Ca v-am dat voua pilda, ca, precum v-am facut Eu voua, sa faceti si voi. " (Ioan 13:15, ROB)

Isus Hristos este singurul care a trait o viata perfecta; viata plina si completa victorie asupra pacatului. Biografiile marilor barbati si femei ale lumii, chiar si dintre cele mai faimoase si iubite, dezvaluie punctele slabe ale caracterului. Numai Hristos nu a pacatuit niciodata. Prin urmare, doar El, este demn sa fie exemplul nostru.

Atat sfintii cat si pacatosii, recunosc faptul ca, Isus a fost mai presus de reprosurile care i-au fost adresate. Petru, care cunostea personal pe Minunatul Mantuitor, invaluit de dragostea Lui, a afirmat ca, niciodata nu l-a vazut pe Maestru, clatinandu-se inaintea probei si dezaprobarii. "El n-a facut pacat, si in gura Lui nu s-a gasit viclesug. "(2Pt. 2:22). Ioan, cel care si-a odihnit capul pe pieptul Invatatorului si care-l cunostea mai bine decat toti ucenicii, emfaticamente depune marturie: "[...]; in El nu este pacat." (1Ioan 3:5). Si Pilat se vede obligat sa afirme: "[...] sa stiti ca nu gasesc nici o vina in El," (Ioan 19:4).

Doar El care a trait fara sa pacatuiasca este si trebuie sa fie exemplul nostru ." Satana prezinta legea lui Dumnezeu, legea dragostei , ca pe o lege a egoismului. Declara ca, ne este imposibil sa pazim perceptele ei. [...] Isus trebuia sa demaste aceasta inselaciune. Ca unul de-al nostru , trebuia sa dea un exemplu de ascultare. [...]
 " Ca Fiu al Omului, ne-a dat un exemplu de ascultare; ca Fiu de Dumnezeu ne da puterea sa ascultam. " (DTG, 24)

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu