joi, 4 octombrie 2012

DUMNEZEUL NOILOR INCEPUTURI


Veghează şi întăreşte ce rămâne, care e pe moarte.Apocalipsa 3:2

Puţine cetăţi rivalizau cu Sardesul în ceea ce priveşte bogăţia. Arheologii au scos la lumină o piaţă mare, fapt ce arată că Sardes, capitala Lidiei, era o cetate prosperă. Primele monede au fost folosite pentru prima dată în istorie în 640 î.Hr., dar se pare că primii creştini de acolo nu aveau mijloacele de trai necesare. Nu existau lucruri care să-i hrănească spiritual şi, prin urmare, viaţa lor spirituală lâncezea.

Ce prescripţie medicală le oferă Marele Medic celor din Sardes? Este o reţetă destul de simplă - în aparenţă.
Isus le spune: "Veghează şi întăreşte ce rămâne, care e pe moarte" (Apoc. 3:2). Întăreşte ce rămâne.

Creştinii din Sardes s-au confruntat cu opoziţie din toate părţile. Te-ai aflat vreodată într-o astfel de situaţie? Ai ajuns vreodată în viaţă într-un punct în care toate speranţele şi visurile tale s-au spulberat? Poate că eşti chiar acum într-o astfel de situaţie. În viaţă se întâmplă multe - poate un divorţ sau decesul unei persoane dragi ori pierderea locului de muncă. Se produc tragedii şi simţim că totul se prăbuşeşte. Spiritual, ne simţim fără vlagă şi suntem pe punctul de a ceda.

Dar Marele Medic are un mesaj pentru noi. El spune: "Fii vigilent! Ai grijă şi întăreşte ceea ce rămâne."

Poate că acum nu vezi decât fărâmele care au mai rămas din viaţa ta. Dar lsus îţi spune: "Eu pot face ceva din aceste fărâme. Vreau să colaborezi cu Mine. Vreau să clădesc din ele o viaţă puternică. Vino la Mine cu fărâmele vieţii tale."

Marele Medic este Dumnezeul care poate crea din nou. El vindecă şi, în plus, El re-creează. El creează ceva din nimic.

Odată, Isus a vizitat un pacient grav bolnav din cetatea Capernaum: o fată de 12 ani, fiica fruntaşului sinagogii. Când a ajuns acasă la ei, bocitoarele se tânguiau amarnic. Copila murise.

Isus le-a cerut bocitoarelor să plece. Apoi a luat mâna fetei şi i-a spus: "Talita cumi", adică: "Fetiţo, scoală-te îţi zic" Fata s-a ridicat imediat şi a început să umble. Chiar dacă pacientul era mort, Marele Medic a putut fi încă de ajutor. El era Creatorul. El era Dumnezeul noilor începuturi.

El este Dumnezeul noilor începuturi. Acesta a fost mesajul transmis acum 2000 de ani celor din Sardes, dar şi nouă, celor de azi. El îţi spune: "Ai Încredere în Mine! Dă-Mi Mie viaţa ta! Adu la Mine fărâmele care au mai rămas din ea şi voi face ceva frumos din ele!" 

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu