joi, 18 octombrie 2012

IATĂ MIELUL!


Mielul care a fost junghiat de la întemeierea lumii. - Apocalipsa 13:8

Un incident petrecut în perioada de început a istoriei oraşului Jamestown ne oferă o frumoasă ilustrare a harului. Este povestea lui Pocahontas şi a lui John Smith - adevărata poveste.

Relaţiile dintre colonişti şi indienii băştinaşi deveneau tot mai încordate. John Smith, unul dintre conducătorii curajoşi ai coloniştilor, a încercat să negocieze pacea cu Powhatan, şeful americanilor nativi.

Totuşi într-o zi, în timpul unui ritual indian, războinicii l-au prins pe Smith, l-au împins spre nişte stânci şi au ridicat bâtele spre el ca şi cum ar fi vrut să-l omoare.

Deodată, fiica preferată a şefului de trib, o tânără pe nume Pocahontas, a ieşit din mulţime şi l-a acoperit pe captiv cu trupul ei. Ea şi-a oferit viaţa în locul vieţii lui Smith. Execuţia a fost anulată.

După două zile, Smith a aflat cu surprindere că avusese onoarea de a fi adop­tat ca fiu al şefului de trib.
În cele din urmă, Pocahontas s-a îndrăgostit de un fermier englez, pe nume John Rolfe, cu care s-a şi căsătorit. 
Rolfe era un creştin bun şi integru. Pocahon­tas a acceptat în scurt timp credinţa creştină, devenind o adeptă a Mielului lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii.

Pocahontas ştia ce înseamnă sacrificiul, ce înseamnă a-ţi da viaţa pentru alt­cineva.

Sacrificarea vieţii pentru alţii este esenţa creştinismului. Tema centrală a ce­rului este jertfa. Când Ioan, apostolul exilat, a privit spre cer în viziune profetică, el a văzut "stând în picioare un Miel" care "părea junghiat" (Apoc. 5:6).

Mielul este menţionat de circa 30 de ori în cartea Apocalipsa. De la începutul lumii noastre şi până la sfârşitul ei glorios, povestea de dragoste a Mielului care S-a jertfit este subiectul principal. Isus este "Mielul care a fost junghiat de la înte­meierea lumii" (Apoc. 13:8, KJV). Într-o zi ne vom bucura la ospăţul de nuntă al Mielului (Apoc. 19:7).

Jertfa Sa, moartea Sa, dragostea Sa ne cuceresc inima. Jertfa Sa a fost supremă şi nu ne mai rămâne decât să cădem la picioarele Sale şi să îi dăruim inimile noas­tre. Fără jertfa lui Isus, suntem condamnaţi la moartea veşnică; prin ea, avem asigurarea vieţii veşnice.

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu