luni, 22 octombrie 2012

IMPACAREA CU MOARTEA


Când trupul acesta supus putrezirii se va îmbraca în neputrezire, Si trupul acesta muritor se va îmbraca în nemurire, atunci se va împlini cuvântul care este scris: "Moartea a fost înghitita de biruinta - 1 Corinteni 15:54

În cadrul unei emisiuni de varietati, actrita Kari Coleman a pretins ca era mediu spiritist. În prealabil, ea a studiat câteva tehnici si si-a însusit metodele de inter­pretare. Dupa spectacol, Kari a declarat:

- Nu-mi vine sa cred cât de vulnerabili se fac oamenii. Este tulburator!

Kari s-a simtit foarte vinovata pentru ca l-a înselat pe un om caruia îi murise mama. Ea s-a dus la el dupa spectacol si i-a marturisit cu lacrimi în ochi ca totul fusese o farsa . Mama lui nu-i transmisese de fapt niciun mesaj. Spre uimirea ei, barbatul nu s-a suparat si nici nu s-a mâniat. El s-a aratat fericit ca a avut acea experientÄ , chiar daca a fost doar o iluzie.

Kari a ajuns atunci la concluzia ca obsesia oamenilor pentru medii spiritiste este nesanatoasa .

- Pâna când nu te împaci cu finalitatea mortii, spune ea, nu poti trece mai de­parte. Daca ai crede într-adevar ca ar exista o fiinta umana care ar putea sa stea de vorba cu copilul tau decedat, atunci ai ramâne blocat în acel punct. Trebuie sa existe o încheiere.

Biblia ne înfatiseaza un tablou al mortii în care finalitatea ei se împleteste cu o speranta incredibila . În Scriptura exista o încheiere pâna la un punct. Moartea este un somn (Ioan 11: 11-14). Mortii nu pot comunica cu cei vii (Iov 7:9, 10). Între cei morti si cei vii exista ,,o prapastie mare" (Luca 16:26).

Dar moartea nu este sfârsitul. Mormântul nu este un loc întunecos unde nu mai vine dimineata. Crestinii nu-si spun niciodata adio, pentru ca în dimineata învierii va avea loc o reuniune glorioasa : "Caci însusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trâmbita lui Dumnezeu, Se va coborî din cer si întâi vor învia cei morti în Hristos. Apoi, noi, cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapitii toti împreuna cu ei în nori, ca sa întâmpinam pe Domnul în vazduh si, astfel, vom fi totdeauna cu Domnul" (1 Tes. 4: 16, 17).

Speranta crestina este venirea Domnului nostru. Nu boala si suferinta vor avea ultimul cuvânt, ci Isus. Nu dezastrul si moartea vor triumfa, ci Isus.

În catacombele din Roma, crestinii din secolul al II-lea au scris urmatoarele cuvinte pe mormintele celor dragi ai lor: "La revedere, draga mea, pâna dimineata ."

Va veni dimineata aceea frumoasa în care toti copiii lui Dumnezeu vor fi luati la cer ca sa -l întâmpine pe nor. În ziua aceea, "moartea va fi înghitita de biruinta " (1 Cor. 15:54).

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu