marți, 16 octombrie 2012

EL NU NE TRECE CU VEDEREA NICIODATA


Dar un samaritean care era în călătorie a venit în locul unde era el şi, când l-a văzut, i s-a făcut milă de el. - Luca 10:33

Ann Landers a povestit o întâmplare interesantă într-unul dintre articolele ei. Unui bărbat i s-a stricat maşina în timp ce conducea în afara unui oraş din Occident şi a aşteptat 11 ore în câmp pentru ca cineva să oprească şi să-i dea ajutor.

Bărbatul se afla pe o autostradă, la numai câteva mile de oraş, când motorul maşinii s-a oprit. El a ieşit din maşină şi le-a făcut semn şoferilor să oprească. Maşinile treceau pe lângă el în mare viteză. Nimeni nu s-a oprit. Noaptea s-a făcut foarte frig. Obosit, şoferul şi-a pierdut orice speranţă. Biletul de adio pe care l-a lăsat pe parbrizul maşinii spunea astfel: "Am aşteptat timp de 11 ore nesfârşite un om care să oprească. Nu mai rezist în frigul acesta. Toţi trec pe lângă mine fără să mă observe." După ce a scris aceste cuvinte, şoferul şi-a pus capăt zilelor.

Există momente în viaţă când ni se pare că nimeni nu ne bagă în seamă şi că nimănui nu-i pasă cu adevărat de noi. Isus a povestit o întâmplare pentru a ne încuraja atunci când ne simţim teribil de singuri.

Un negustor a fost jefuit şi bătut de tâlhari şi zăcea plin de sânge pe marginea drumului care ducea spre Ierihon. Un preot care se întorcea de la Templul din Ierusalim acasă, în Ierihon, i-a aruncat în treacăt o privire fugară şi şi-a văzut de drum. Era prea sfânt ca să-i fie de ajutor. S-a apropiat apoi un levit, un alt om religios. El s-a uitat atent la omul suferind şi a evaluat riscul la care s-ar fi expus: tâlharii care îl jefuiseră pe muribund ar fi putut să-l jefuiască şi pe el; şi-ar fi pus viaţa în pericol. Atunci a trecut şi el mai departe.

În cele din urmă, s-a apropiat un samaritean, un om dintr-o altă rasă. Scrip­tura spune că samariteanul "a venit la locul unde era el" (Luca 10:33).

Isus vine întotdeauna până acolo unde ne aflăm. El simte durerea împreună cu noi. El ne înţelege nevoile. 
Samariteanului i s-a făcut milă de omul acela, i-a legat rănile şi l-a dus într-un loc sigur.

Isus vine până la noi atunci când suntem îndureraţi. El ne cuprinde în braţele sale şi ne leagă rănile. El slujeşte nevoilor noastre. El ne alină durerile. El ne oferă tot ce e necesar ca să continuăm drumul. Poate că oamenii ne trec cu vederea, dar El nu va face acest lucru. El aude strigătele noastre de ajutor. El observă suferinţa noastră. El ne cunoaşte durerile. Şi, mai important, El nu ne abandonează. El este lângă noi atunci când avem cea mai mare nevoie de El.

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu