luni, 8 octombrie 2012

ISUS ÎNCĂ MAI POATE DESCHIDE UŞI PARTEA A 3-A


Fiindcă ai păzit cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu de ceasul încercării care are să vină peste lumea întreagă. - Apocalipsa 3: 10

Când viaţa este plină de încercări, Domnul ne invită să privim mereu la uşa deschisă. Este important să perseverăm. Hristos este mai puternic decât orice putere care se poate ridica împotriva noastră. Nimeni nu poate închide o uşă deschisă de El.

Un cerşetor orb din naştere cerea milă pe marginea drumului, iar Isus S-a oprit lângă El şi i-a deschis ochii. Isus a deschis uşa şi omul acesta a putut vedea o nouă lume. Era o uşă pe care nimeni altcineva nu o putea deschide.

Unsprezece ucenici s-au zăvorât în camera de sus, disperaţi că îl pierduseră pe învăţătorul lor, cu frica de a nu-şi pierde viaţa şi cu încrederea distrusă. Atunci, Hristos cel înviat li s-a arătat.

Abia apoi au putut aceşti oameni să ducă o mărturie puternică, plină de curaj despre ceea ce au văzut şi au auzit şi să întoarcă lumea pe dos. Ei au trecut pragul unei uşi pe care nimeni altcineva nu o putea deschide şi nimeni altcineva nu o putea închide.

Aşa procedează Marele Medic. El îţi trimite un mesaj atunci când simţi că nu mai ai putere, că nu mai ai nicio fărâmă de încredere. El promite că îţi va des­chide o uşă, indiferent de conjunctura în care te afli. Şi priveşte câte uşi a des­chis deja! Priveşte câte vieţi a schimbat deja! Priveşte ce oportunităţi îţi oferă. Priveşte ce posibilităţi te aşteaptă!

Psalmistul cântă: "Când îţi întorci privirile spre El, te luminezi de bucurie şi nu ţi se umple faţa de ruşine" (Ps. 34:5). Când privim numai la problemele noastre, ele devin mai mari decât viaţa însăşi. Când privim numai la Isus, El devine mai important decât viaţa .

Nu accepta ca problemele să te dărâme. Nu accepta ca obstacolele să îţi blocheze vederea. Ia decizia de a găsi uşa deschisă de Dumnezeu. Ia decizia de a continua să o cauţi, de a persevera până când vei vedea lumina licărind prin uşa pe care numai Hristos poate să o deschidă.

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu