sâmbătă, 13 octombrie 2012

ÎN CĂUTAREA RĂDĂCINILOR NOASTRE


Tu ai făcut toate lucrurile şi prin voia Ta stau în fiinţă şi au fost făcute!­ Apocalipsa 4:11

Alex Haley a avut nevoie de mai mult de un deceniu pentru a-şi identifica rădăcinile pe trei continente. El a adunat frânturile de informaţii despre istoria familiei lui din ceea ce i-a parvenit prin viu grai, din datele din recensământ şi din testamentele de familie.

Cu timpul, el a descoperit că în anul 1767, strămoşul lui a fost răpit din Afri­ca de pe Râul Gambia, a fost transportat cu un vas britanic până în Annapolis (Maryland) şi că în 1768 a fost vândut lui John Waller din Richmond (Virginia).

Povestea lui Alex Haley a determinat câteva milioane de oameni să ia decizia de a porni într-o căutare neobosită după identitate. Studiul arborelui genealogic a devenit extrem de popular.

Care sunt rădăcinile mele? Care sunt rădăcinile tale? Rădăcinile lui Haley merg cu mult mai departe decât a reuşit el să descopere. Prin Isus, regretatul domn Haley nu a fost doar descendentul unui sclav, ci un fiu al lui Dumnezeu.

Identitatea noastră îşi are rădăcinile în originile vieţii. Apocalipsa ne dezvăluie o scenă cerească uimitoare. Fiinţele cereşti îl laudă pe Dumnezeu în sala tronului universului. Cântecul lor de laudă răsună în întreg cerul: "Vrednic eşti, Doamne şi Dumnezeul nostru, să primeşti slava, cinstea şi puterea, căci Tu ai făcut toate lucrurile şi prin voia Ta stau în fiinţă şi au fost făcute!" (Apoc. 4: I 1)

Noi nu suntem un accident genetic. Nu suntem un capriciu al naturii. Noi suntem copiii lui Dumnezeu, suntem aduşi la existenţă de un Tată îndurător. Noi nu ne-am creat singuri şi nu am venit la existenţă prin voinţa noastră. Noi existăm prin voinţa lui Dumnezeu care are un plan cu viaţa noastră.

Astăzi îl putem lăuda pentru darul vieţii. Îl putem lăuda pentru că e Creatorul nostru iubitor şi Tatăl nostru bun. Noi nu suntem nişte orfani fără adăpost sau nişte sclavi încătuşatl. Noi suntem copiii lui Dumnezeu şi nimeni nu ne poate fura această identitate.

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu