duminică, 7 octombrie 2012

ISUS INCA MAI POATE DESCHIDE USI PARTEA A 2-A


Eu vin curând. - Apocalipsa 3:11

Biserica din Filadelfia reprezintă o anumită perioadă din istoria bisericii, o perioadă de înviorare spirituală din anii 1700 şi 1800. Tiparniţele impri­mau Biblii cu miile. Societăţile misionare trimiteau lucrători în toată lumea. Exista un nou interes faţă de cărţile Daniel şi Apocalipsa, un nou interes faţă de profeţie. Duhul Sfânt lucra la inimile oamenilor. Oamenii nutreau mari speranţe - venirea lui Isus era aproape. Toate acestea deschideau uşile pentru procla­marea Evangheliei în toată lumea.

În 1844, un grup mare de credincioşi a ajuns la concluzia că Isus Hristos avea să revină pe 22 octombrie în acel an. Mulţi au renunţat la toate posesiunile lor. Ei erau pregătiţi ca împărăţia lui Hristos să pună capăt istoriei lumii.

Ei au aşteptat toată ziua. S-au rugat toată noaptea. Iar pe 23 octombrie au căzut pradă disperării. Să fi fost totul o greşeală? Mulţi au avut simţământul că Dumnezeu i-a părăsit. Şi totuşi ei studiaseră profeţiile cu multă atenţie şi rugăciune. Ei fuseseră atât de sinceri!

Dar cerul era gol. Hristos nu venise. Iar ei deveniseră ţinta batjocurii. Încrederea lor s-a risipit.

Câţiva dintre ei au început să privească profeţiile şi promisiunile Bibliei dintr-o altă perspectivă. Ei au încercat să obţină o privire de ansamblu. Atunci, privirea le-a fost atrasă de promisiunea din Apocalipsa despre "uşa deschisă" (Apoc. 3:8).

Acest grup de oameni, care mai târziu au ajuns să poarte numele de adventişti, au descoperit frumoasele adevăruri despre slujirea lui Hristos în Sanctuarul ceresc. Ei au înţeles mai clar faptul că El slujeşte acum ca Mijlocitor al nostru, ca Mare-Preot înaintea Tatălui, şi faptul că profeţiile pe care le studiaseră arătau tocmai spre această lucrare a Sa.

În felul acesta, ei au putut ieşi din starea de decepţie amară şi au putut avea o speranţă mai luminoasă, o înţelegere mai adâncă asupra lucrării mântuitoare a lui Isus Hristos. Aceasta a fost uşa deschisă înaintea lor. Biserica din Filadelfia este biserica uşii deschise. Scriptura spune că Dumnezeu deschide uşi într-un mod neobişnuit în momentele unice din istoria bisericii. Dumnezeu a aşezat înaintea Bisericii din Filadelfia o uşă deschisă pe care nicio fiinţă umană nu o putea închide.

Astăzi, Hristos deschide în toată lumea uşi pentru răspândirea mesajului ad­vent: Vestea bună că El este Domnul tuturor şi că El vine curând.

Am avut privilegiul de a vedea cum au primit acest mesaj mii şi mii de oameni din marile oraşe de pe toate continentele lumii. Este impresionant să vezi cât de mulţi oameni răspund la chemarea Duhului. El a declanşat o mişcare spirituală pe care nimeni nu o poate opri.

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu