vineri, 2 noiembrie 2012

BAZEAZA-TE PE DUMNEZEU, SI NU PE UN CARD DE CREDIT


Cinsteşte pe Domnul cu averile tale şi cu cele dintâi roade din tot venitul tău. - Proverbele 3:9

Scott şi Kathy Nelson au avut odată probleme cu o datorie foarte mare. Cum se întâmplă cu multe familii, datoria aceasta s-a acumulat în timp, luându-i prin surprindere. Dar, spre deosebire de alte cupluri, ei au descoperit o cale pentru a elimina toată datoria care nu ţinea de creditul ipotecar şi au scăpat de ea destul de repede.

Scott avea un salariu bun, dar pe măsură ce venitul lui creştea, creştea şi datoria familiei. Cei doi au crezut că au un standard de viaţă mai bun, dar nu făceau decât să se afunde şi mai mult în datorii. La un moment dat, ajunseseră la suma de 60 000 de dolari în datorii, în afară de creditul ipotecar. Simţeau că nu mai au nicio cale de ieşire! Taxele şcolare, o maşină nouă, cardurile de credit şi cheltuielile gospo­dăreşti săptămânale se acumulau rapid, transformându-se în datorii uriaşe.

În momentul când au realizat în final ce se întâmplă, Kathy I-a cerut lui Dum­nezeu să îi scoată din impas. Ea a început să citească din cartea Proverbelor, o carte care are multe de spus despre principiile financiare. Kathy a citit câte un capitol pe zi, timp de o lună. împreună cu Scott, a început să aplice la viaţa lor principiile cerului pentru succesul financiar. Ei L-au pus pe Dumnezeu pe primul loc. Au dat zecimea cu onestitate. Pe măsură ce L-au pus pe Dumnezeu pe primul loc, datoriile au început să scadă. Dumnezeu le-a dat îndemnul de a trăi în funcţie de buget, şi nu după capricii.

Scott şi Kathy au descărcat de pe internet o metodă de întocmire a bugetu­lui. Ei au învăţat câteva principii de administrare a banilor de la un bun consilier creştin şi au început să reducă cheltuielile. Mai întâi achitau cardurile de credit, pentru a elimina penalităţile.

În felul acesta au scăpat de datorii în doi ani! Când comenta această experienţă, Kathy spunea cu entuziasm: "Cea mai mare binecuvântare pe care am descoperit că o aduce lipsa datoriilor este aceea că avem libertatea de a fi generoşi. Lucrul acesta ne aduce multă satisfacţie. Cei care îi satură pe alţii vor fi şi ei săturaţi."

Respectarea principiilor financiare ale lui Dumnezeu este calea spre libertate financiară de durată. Când Îl aşezăm pe El pe primul loc, El Se angajează să aibă grijă de nevoile noastre. Domnul nostru declară: "Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasu­pra" (Mat. 6:33). 
Secretul securităţii financiare stă în punerea pe primul loc a lui Dumnezeu, şi nu a dorinţelor personale. Noi ne îndatorăm atunci când suntem absorbiţi de propriile nevoi. Însă împlinirea dorinţelor lui Dumnezeu duce la stabilitate financiară.

Înainte să cumperi un lucru important, întreabă-te sincer: "Doamne, este aceasta dorinţa Ta pentru mine?" Cum îţi dai seama dacă este sau nu dorinţa Sa? Dacă este vorba despre un lucru neesenţial, care te afundă şi mai mult în datorii, atunci nu este. Dacă ai datorii serioase şi poţi trăi şi fără lucrul respectiv, atunci fără îndoială că nu este. Fii onest! Ascultă glasul lui Dumnezeu! Prezintă problema înaintea Sa şi apoi ia decizia cea mai bine informată posibil.

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu