miercuri, 21 noiembrie 2012

CEL PE CARE ÎL ADMIRĂM


Când va veni în ziua aceea, ca să fie proslăvit în sfinţii Săi şi privit cu uimire în toţi cei ce vor fi crezut. - 2 Tesaloniceni 1: 10

În ziua aceea, când fi va veni să fie proslăvit de către sfinţii Săi şi admirat de către toţi cei ce au crezut. (NTR)

Psihologii de la Universitatea Columbia au făcut o descoperire destul de remarcabilă într-un studiu din 1968. Pentru o perioadă, o echipă de cerce­tare a lăsat în mod intenţionat pe străzile din Manhattan câteva portmonee prevăzute cu un dispozitiv special de identificare. Apoi au urmărit câte port­monee au fost returnate posesorilor lor. După câteva săptămâni de verificări, cercetătorii au descoperit că aproximativ 45% dintre cei care au găsit portmo­neele le-au returnat în câteva zile.

Dar apoi s-a întâmplat ceva ciudat. Niciunul dintre portmoneele "pierdute" în data de 5 iunie nu a fost returnat. În ziua aceea, un tânăr pe nume Sirhan Sirhan a deschis focul asupra lui Robert F. Kennedy. În câteva ore, întreaga naţiune a aflat că el era mort.

Cercetătorii au realizat atunci că această veste tragică a afectat legăturile sociale care îi determinaseră pe oameni să returneze portmoneele. Studiile ul­terioare au stabilit că auzirea veştilor rele diminua semnificativ dispoziţia oamenilor de a-i ajuta pe alţii. De asemenea, ele au arătat că veştile bune despre un cetăţean săritor sau despre o faptă eroică îi determinau pe oameni să fie mai cooperanţi.

Idealurile pozitive îi motivează pe oameni să facă bine. Actele de eroism ale altora scot la iveală ce avem mai bun în noi. Atunci când asistăm la fapte de bunătate, suntem mai înclinaţi să fim buni.

Când privim la lsus, descoperim în El tot ce ne dorim să fim. Toată bunătatea, compasiunea şi amabilitatea după care tânjim se află în El. Când păşim alături de El pe străzile pietruite ale Ierusalimului, îl vedem iertând o femeie prinsă în timpul actului adulterului şi auzim cuvintele Sale: "Nici Eu nu te osândesc. Du-te şi să nu mai păcătuieşti" (Ioan 8: 11).

Suntem uimiţi atunci când El atinge ochii orbilor şi deschide urechile surzilor.

Sensibilitatea cu care Se poartă ne copleşeşte. El îi ia pe copii în braţe, hrăneşte mulţimile flărnânde şi scoate demonii din oamenii posedaţi.

El a făcut o minune la o masă de nuntă din Galileea, afectat fiind de situaţia incomodă în care se găsea gazda. El pregăteşte masa pentru Petru înainte de a-i vorbi despre lucrurile veşnice. Ce model, ce erou, ce ideal! Când privim la exemplul pozitiv dat de Isus, suntem schimbaţi, transformaţi, înnoiţi. Devenim asemenea Celui pe care Îl admirăm!

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu