miercuri, 14 noiembrie 2012

PACEA ESTE UN DAR

Va las pacea, va dau pacea Mea. - Ioan 14:27

Lorenzo Dow si-a luat un timp special pentru cercetare de sine. El dorea sa aiba o relatie cu Dumnezeu. El dorea sa fie umplut cu Duh Sfant. In cele din urma Dumnezeu i-a inspirat urmatorul gand: "Crede binecuvantarea acum", altfel spus "Crede ca ai primit-o".

Gandul acesta a fost o descoperire esentiala pentru Lorenzo. El spunea: "O pace placuta si fara sfarsit mi-a umplut sufletul".

Inainte de aceasta experienta, Lorenzo trecea de la extaz la melancolie. Adeseori era descurajat. Dar, din momentul acela, viata lui a cunoscut ceea ce el a numit: "O pace simpla, placuta si fara sfarsit, zi dupa zi, astfel incat prosperitatea sau adversitatile nu mai determina suisurile si coborasurile de alta data; sufletul meu se aseamana tot mai mult cu un ocean ale carui ape sunt linistite."

Lorenzo Dow este plin de Duh Sfant. El a fost umplut cu darul pacii. El a devenit un om puternic.

Pacea nu este un atribut pe care ne straduim sa il obtinem. Ea nu este o stare a mintii la care ajungem prin meditatie. Pacea este darul oferit de Dumnezeu. Noi o primim prin credinta. Odata primit in inima, Duhul Sfant aduce cu el pacea.


Scriptura spune ca Duhul Sfânt este Mângâietorul nostru. Cuvântul folosit în dreptul Lui în Noul Testament este paraclete, care înseamna "cel care sta lânga". El ne sustiine si ne ofera sprijin, ne încurajeaza , ne ajuta sa mergem mai departe si ne da pacea.

Pacea este o stare de certitudine si calm. Ea este urmarea încrederii, a constientizarii faptului ca Altcineva mai mare este la cârma . Pacea este opusul îngrijorarii.

Îngrijorarea proiecteaza pe ecranul mintii noastre scenariul cel mai rau po­sibil. Pacea are încredere ca Dumnezeu va lucra spre împlinirea binelui în orice situatie. Apostolul Pavel declara : "El [Isus] este pacea noastra " (Efes. 2: 14). Isus este "Domnul pacii" (Is. 9:6). Când Îl primim pe El, primim pacea. Când au pace cu Dumnezeu, copiii sai "nu pot fi determinati sa fie nefericitii" (Marturii, voI. 5, pag.488).

Bine spune frumosul imn: ,,0, Duh divin prea sfânt, / Vindeca -mi inima! / Dragostei Tale ma supun, / Caci Tu es ti pacea mea!" Deschide- ti astazi inima ca sa primesti Porumbelul ceresc al Pacii. Accepta darul pacii din partea Sa. Nu trebuie decât sa Îl ceri.

Mark Finley


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu