sâmbătă, 3 noiembrie 2012

DUMNEZEU INCA MAI FACE MINUNI PARTEA-1


Seara, dimineaţa şi la amiază, oftez şi gem şi fi va auzit glasul meu. - Psalmii 55: 17

În ianuarie 1999, am plecat în Filipine împreună cu echipa noastră de evanghelişti şi realizatori de emisiuni ai postului It is Written. Prezentările urmau să aibă loc în complexul Philippines International Convention Center şi să fie transmise prin satelit în toată regiunea Pacificului.

Ne era teamă că echipamentul de transmisie prin satelit nu avea să sosească la timp. I-am mulţumit lui Dumnezeu atunci când am aflat că echipamentul nos­tru sosise deja marţi, cu câteva zile înainte de începerea prezentărilor. Totuşi a apărut o nouă problemă serioasă.

Tot echipamentul nostru fusese reţinut la vamă şi trebuia să plătim o garanţie de 335 000 de dolari. Funcţionarii vamali erau de neînduplecat. Dacă nu plăteam 335000 de dolari, bunurile nu aveau să treacă prin vamă.

Timpul ne presa. Realizatorul nostru de programe a stat de vorbă cu numeroşi funcţionari vamali. Răspunsul a rămas acelaşi: nu plătim, nu primim echipamentul.

Nu aveam atâţia bani. Între timp, sute de biserici, zeci de mii de oameni, aşteptau cu nerăbdare să audă 
prezentarea din Cuvântul lui Dumnezeu de vineri seara. Ce puteam să facem? Membrii echipei noastre s-au rugat cu seriozitate. Am format grupe mici de rugăciune şi am cerut împlinirea promisiunilor lui Dumnezeu, pentru a găsi o soluţie de ieşire din acea situaţie imposibilă.

În mod providenţial, am descoperit că ambasadorul Filipinelor în Noua Guinee era adventist de ziua a şaptea. Dacă s-ar fi aflat în ţară, el ar fi putut să ne ajute.

Domnul a vrut ca ambasadorul Ben Tejano să fie în Manila şi să dorească să ne ajute. El a făcut un apel direct la preşedintele Filipinelor, Joseph Estrada. Preşedintele Estrada a semnat un ordin prin care dispunea "eliberarea imediată a echipamentului de transmisie şi a tuturor bunurilor Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, cu scutirea de la plata taxei vamale".

În numai câteva ore, echipamentul nostru a fost eliberat. Prezentările au început la timp. Zeci de mii de persoane au auzit mesajul lui Dumnezeu pentru timpul sfârşitului, mesajul despre dragostea şi adevărul Său.

Dumnezeu încă mai face minuni! El încă mai răspunde la rugăciuni.

Când noi nu mai vedem nicio ieşire, El o vede. Când nu mai rămâne nicio soluţie omenească la problemele noastre, Dumnezeu are soluţiile Sale. Când nu ştim ce să facem, El ştie ce trebuie făcut. Nu încape îndoială că putem avea încredere că El va răspunde atunci când apelăm la El.

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu