vineri, 23 noiembrie 2012

COMEMORAREA BINECUVÂNTĂRILOR LUI DUMNEZEU - PARTEA I


Binecuvântarea Domnului îmbogăţeşte şi El nu lasă să fie urmată de niciun necaz. - Proverbele 10:22

Părinţii pelerini ai SUA au sărbătorit prima Zi a Recunoştintei în timpul celei de-a doua ierni pe care au petrecut-o în Lumea nouă. În realitate a fost o Zi ciudată a Recunoştintei, pentru că nu aveau prea multe lucruri pentru care să fie recunoscători. Prima iarnă cumplită a secerat viaţa a aproape jumătate din membrii Coloniei Plymouth. Aproape nicio familie nu fusese cruţată de pierderea unei persoane dragi.

Însă în vara anului 1621 a apărut o speranţă nouă. Recolta bogată de porumb le-a adus multă bucurie.

Guvernatorul William Bradford a decretat punerea deoparte a unei zile de sărbătoare şi rugăciune, în care coloniştii rămaşi în viaţă să îşi exprime recunoştinţa.

Femeile au făcut pregătiri pentru sărbătoare mai multe zile la rând. Mâncărurile au fost fierte, coapte şi prăjite. Chiar şi copiii dădeau o mână de ajutor rotind carnea deasupra focului. Într-o vreme de doliu naţional, coloniştii au privit la ceea ce aveau, şi nu la ceea ce pierduseră. Ei au plâns atunci când cei dragi ai lor au murit, dar credinţa i-a determinat să se bucure de marea bunătate a lui Dumnezeu.

Recunostinta ne îndreaptă atenţia spre lucrurile bune pe care le avem. Ea ne înalţă deasupra pierderii. Ea ne vorbeşte despre un Dumnezeu care ne împlineşte nevoile. Ea comemorează binecuvântările primite de la Dumnezeu.

Recunostinta nu este un simţământ de o zi, ci este o stare de spirit. Recu­noştinta nu trebuie exprimată doar o dată pe an, ci zilnic.

Este important să ne exprimăm recunoştinţa pe tot parcursul zilei. Atitu­dinea de recunoştinţă sau de mulţumire transformă stresul, care ne distruge sănătatea, într-o bucurie care ne transformă viaţa.

Scriitoarea motivaţională Melody Beattie scrie: "Mulţumirea descuie uşa pli­nătăţii vieţii. Datorită ei, ceea ce avem devine suficient şi chiar mult. Ea trans­formă negarea în acceptare, haosul în ordine, încurcăturile în lucruri clare. Ea poate transforma o masă într-un ospăţ, o casă într-o familie, un străin într-un prieten. Mulţumirea ne clarifică trecutul, ne aduce pace în prezent şi ne oferă o viziune pentru viitor."

Inima recunoscătoare vede viaţa cu alţi ochi. În loc să se plângă pentru ceea ce nu are, inima recunoscătoare se bucură de ceea ce are.

Ce-ar fi să alcătuieşti o listă cu binecuvântările pe care le-ai primit de la Dumnezeu? Scrie 10 lucruri pentru care eşti recunoscător astăzi. Când vei citi această listă vei fi mai recunoscător decât înainte.

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu