joi, 22 noiembrie 2012

MODEL DE CONDUCERE PRIN EXEMPLU PERSONAL


Urmaţi-mă pe mine, fraţilor, şi uitaţi-vă bine la cei ce se poartă după pilda pe care o aveţi în noi. - Filipeni 3: 17

Catherine Marshall îşi duce aminte că tatăl ei, pastorul John Wood, a fost cel care a condus-o la Hristos. În copilărie, i se părea că Tatăl ceresc care stăpânea din ceruri era înfricoşător. Auzise de multe ori îndemnul de a-şi preda viaţa acestui Dumnezeu, dar ideea de a-şi ocupa tot timpul cu rugăciuni, cu citirea Bibliei şi cu discuţiile despre Dumnezeu nu i se părea deloc interesantă.

Totuşi tatăl ei de pe pământ i se părea interesant. Era convinsă că el o iubea.

Când a făcut suficiente progrese la lecţiile de pian şi când a reuşit să cânte imnuri simple, tăticul ei a lăsat-o să cânte la pian în biserică.

Catherine Marshall scria: "Astfel mi-a fost insuflat încă de timpuriu simţă­mântul valorii de sine, recunoaşterea individualităţii mele ... Acestea sunt nişte asigurări pe care părinţii le pot da copiilor lor numai prin acţiunile lor."

Pastorul John Wood a arătat prin acţiunile sale cât de accesibil şi de bine­voitor era Tatăl din cer. Adeseori o lua pe Catherine cu el atunci când îşi vizita enoriaşii. Una dintre întâmplările ei preferate era aceea când tatăl ei a făcut o vizită la depoul aflat nu departe de casa lor din Keyser (Virginia de Vest), pentru a sta de vorbă cu un membru nou al bisericii sale.

Pastorul Wood l-a găsit pe membrul acesta muncind din greu într-o hală imensă. Când a vrut să dea mâna cu el, bărbatul i-a zis cu regret:

- Nu pot să dau mâna cu dumneavoastră, frate pastor. Am mâinile prea murdare de funingine.

Imediat, John Wood s-a aplecat până la pământ, şi-a trecut palmele prin funingine şi l-a întrebat:

- Acum poţi să dai mâna cu mine?  Atunci bărbatul i-a întins mâna zârnbind.

John Wood nu numai că i-a vorbit fiicei lui despre Dumnezeu, ci i L-a şi arătat. Catherine Marshall scria: "Tot timpul Dumnezeu a vrut ca dragostea tatălui meu pământesc să fie un model pentru dragostea Tatălui meu ceresc şi să-mi arate cum pot să intru în legătură cu El."

Isus a venit pe pământ pentru a ne descoperi dragostea Tatălui. Unele lucruri nu pot fi descrise în cuvinte; ele trebuie arătate. Cea mai mare mărturie despre Tatăl nostru iubitor este exemplificarea dragostei Sale, trăirea ei zi de zi de către urmaşii Săi. Cea mai puternică ilustrare a autenticităţii creştinismului este viaţa noastră.

Tatăl lui Catherine Marshall şi nenumăraţi alţi părinţi au transmis generaţiei următoare torţa aprinsă a adevărului creştin. Prin exemplul vieţii lor evlavioase, Dumnezeu ne cheamă să facem acelaşi lucru astăzi!

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu