joi, 15 noiembrie 2012

CUNOASTE PACEA LUI DUMNEZEU

El este Stanca; lucrarile Lui sund desavarsite. Deuteronomul 32:4.

Se povesteste ca un tanar din Anglia a plecat sa cutreiere tara. La un moment dat a urcat pe un dealĹ  si a admirat de sus privelistea linistita pe care numai Marele Artist trebuie sa o fi pictat.

Totusi deodata s-a stârnit un vânt, cerul s-a acoperit de nori si apoi a început sa fulgere si sa ploua torential. Tânarul a încercat sa -si gaseasca un adapost, dar putinii arbori de pe deal nu ofereau decât putinÄ protectie. Ploaia l-a udat pâna la piele. Fulgerele pareau a trosni amenintator de aproape.

Dupa aceea a zarit o stânca iesita în afara pe coama dealului. S-a dus pâna la ea si a zarit o despicatura suficient de larga pentru a se strecura în ea. Stânca îl acoperea bine, adapostindu-l de ploaie.

În timp ce se usca si astepta ca furtuna sa treaca , tânarul si-a adus aminte lectiile despre Dumnezeu pe care le învatase de mic, lectii despre modul în care ne adaposteste Tatal ceresc în causul palmelor Sale.

Întors acasa , el a început sa scrie versuri: "Stânca mântuirii, Tu, / Catre Tine vin acu'." "Stânca mântuirii" (vezi imnul 173) a devenit unul dintre cele mai îndragite imnuri ale tuturor timpurilor.

În mijlocul furtunilor vietii, pacea vine de la Stânca cea tare. În El gasim ade­varata odihna . Sentimentul de siguranta ne inunda sufletul. Adapostiti în El, ini­mile noastre tulburate gasesc pacea, Nelinistea noastra înceteaza .

În Scriptura , Hristos este stânca cea tare pe care ne putem baza. El este pia­tra de neclintit pe care ne putem bizui, fortareata imbatabila care ne protejeaza de dusman. El este temelia noastra sigura în fata furtunilor vietii.

Acest simbol al stâncii este întrebuintat în mod deosebit în Psalmi. Psal­mul 31:3 declara : "Tu esti Stânca mea, Cetatuia mea." Psalmul 94:22 adauga :

"Dar Domnul este turnul meu de scapare, Dumnezeul meu este stânca mea de adapost." În Psalmul 61 :2, psalmistul striga : "Du-ma pe stânca pe care n-o pot ajunge, caci este prea înalta pentru mine!"

El este locul nostru de adapost, cetatuia noastra si turnul nostru de scapare.

El este pacea noastra 
.
"Stânca mântuirii, Tu, / Catre Tine vin acu'."

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu