luni, 5 noiembrie 2012

TRAIREA VIETII CRESTINE


Să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. - Galateni 6:9

Era o oră târzie din noapte, un tată a primit prin telefon vestea de care părinţii se tem cel mai mult, o veste pe care cu toţii ne rugăm să nu o primim niciodată.

Telefonul era de la poliţia rutieră. Un autovehicul în care se aflau patru adolescenţi şi care rula cu viteză mare a scăpat de sub control şi s-a izbit de o barieră. Toţi pasagerii muriseră.

Ofiţerul de poliţie a adăugat:

- E posibil ca fiica dumneavoastră să se afle printre victime.

Învineţit la faţă, tatăl s-a urcat în maşină şi a plecat la spital ca să identifice trupul frumoasei sale fiice, care se stinsese din viaţă în floarea vârstei. În timp ce stătea în sala de aşteptare cu capul în mâini, îndurerat şi şocat, l-a auzit pe unul dintre poliţişti spunând că alcoolul a fost probabil cauza accidentului. În maşina avariată, printre trupurile celor decedaţi, au fost găsite câteva sticle sparte de whisky.

Atunci, tatăl a găsit un pretext pentru a-şi revărsa durerea şi disperarea. El s-a ridicat furios şi a început să-l ameninţe cu moartea pe acela care le-a dat al­cool celor patru tineri. Apoi a promis că va face orice pentru a-l găsi pe vinovat!

Întors acasă, copleşit de durere şi furie, s-a dus în bucătărie şi a deschis du­lapul unde păstra sticlele lui de alcool. Acolo a găsit un bilet scris de fiica lui. Cu un nod în gât, el a citit următoarele cuvinte: "Tată, am luat cu noi câteva sticle de la tine; ştiu că n-o să te superi."

Cei din jur preiau din modul nostru de a trăi mai mult decât din ceea ce spu­nem. Stilul nostru de viaţă îi influenţează mai mult decât cuvintele noastre. Viaţa noastră are asupra lor un impact mai mare decât vorbirea noastră. Atunci când viaţa noastră reflectă cuvintele noastre, viaţa celorlalţi se schimbă.

Cuvintele lui Isus aveau un impact atât de mare, pentru că învăţăturile Sale se regăseau în modul Său de a trăi. Viaţa Sa se potrivea cu cuvintele Sale. Mulţimile spuneau: "Niciodată n-a vorbit vreun om ca omul acesta" (Ioan 7:46), pentru că nu mai existase niciun om care să trăiască aşa cum trăia El. Nu exista nicio discrepanţă între cuvintele Sale şi viaţa Sa.

Scepticii pot dezbate o idee, dar nu pot nega mărturia uimitoare a unei vieţi schimbate, care confirrnă puterea lui Dumnezeu. Atunci când cei din jur vor vedea dragostea lui Hristos în toate faptele noastre, vor fi şi ei uimiţi de măreţia lui Dumnezeu!

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu