miercuri, 25 decembrie 2013

Ca stanca de neclintit


Nu vă temeţi de nimic, staţi pe loc şi veţi vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul în ziua aceasta! (Exodul 14:13)

Cu mulţi ani în urmă, a fost un împărat care stăpânea peste un popor mare. Printre străbunii lui fuseseră împăraţi buni. Dar el era un om slab. Cu toate că numele lui însemna "Pus de Dumnezeu", el nu umbla cu Dumnezeu. Într-o zi, un proroc, pe nume Urie, a sosit cu o solie de mustrare. Mâniat, împăratul a hotărât să-l omoare. Aflând de intenţia împăratului, Urie a fugit departe, într-o ţară străină, la adăpost.

Nu după multe zile, Dumnezeu a trimis un alt proroc, cu exact aceeaşi solie. Fără să se teamă, acesta a rostit mustrarea cu voce tare în auzul popo­rului adunat la templu. Împăratul, curtea şi preoţii săi au fost foarte deranjaţi şi au decis să-l omoare. Prorocul acesta însă n-a căutat să fugă. Liniştit, le-a zis doar atât: "Cât despre mine, iată-mă în mâinile voastre! Faceţi-mi ce vi se va părea că este bine şi drept! Numai să ştiti că Domnul m-a trimis să rostesc aceste cuvinte."

După părerea ta, care a procedat mai înţelept? Desigur, Urie, căci a scă­pat prin fugă, în timp ce al doilea proroc a suferit consecinţele. Dacă citeşti însă capitolul 26 din Ieremia, deznodământul te va surprinde. Atitudinea li­niştită a lui Ieremia le-a determinat pe căpeteniile poporului să intervină şi să blocheze decizia de moarte. În schimb, pe bietul Urie l-au scos din Egipt şi Împăratul Ioiachim l-a tăiat în bucăţi.

Copiii lui Dumnezeu nu se mai îngrijorează pentru viaţa lor. Ei nu merg după aparenţe, ci merg prin credinţă. Ei nu trăiesc pentru ei înşişi, ci trăiesc ca să facă voia lui Dumnezeu. De aceea ei nu se tem de moarte. Ei sunt scum­pi în ochii lui Dumnezeu. "Trimişii lui Hristos nu se preocupă de consecin­ţe. Ei trebuie să-şi îndeplinească misiunea şi să lase urmările pe seama lui Dumnezeu." (TV, p. 501)

Aşa sunt oamenii credinţei: nu se mai îngrijorează de viaţa lor! Cu astfel de oameni, Dumnezeu schimbă lumea.

CONEXIUNE
Pastorul chinez Wanh Zhiming a fost executat în data de 29 decem­brie 1973, pe un stadion, în faţa a 10 000 de "spectatori", din cauza credinţei sale şi a luptei împotriva regimului comunist.

Lucian Cristescu, pastor, preşedintele Conferinţei Transilvania de Sud

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu