duminică, 1 decembrie 2013

Toate lucrurile gratis

El, care n-a crutat nici chiar pe Fiul Sau, ci L-a dat pentru noi toti, cum nu ne va da fara plata, impreuna cu  El, toate lucrurile ? Rom. 8:32

In timpul celui de al doilea razboi mondial, un om dintr-o tara indepartata a intrat sa lucreze intr-un santier naval de pe coasta occidentala a Statelor Unite. Aparent el nu intelegea ca munca lui in sprijinirea razboiului primea salariu. Intr-o zi spuse maistrului  ca, nu mai poate continua munca deoarece, sotia lui isi pierduse locul de munca.

Cand a fost intrebat care este salariul lui si cat castiga, omul surprins spuse: "Ce salariu?" intreba el nedumerit. Se simtea fericit stiind ca "foaia de hartie" care o primea saptamana de saptamana putea sa o schimbe in bani. Din fericire pastrase toate foile primite.

Suntem surprinsi ca in zilele noastre pot exista persoane atat de ignorante care sa confunde un cec cu "foaia de hartie" fara valoare. Dar sunt multi care poseda averi si bunuri culturale, cum de altfel ai persoane cu putina  cultura sau cu o lipsa totala a acesteia; ce face atat de inexplicabil lucrul acesta. Considera promisiunile lui Dumnezeu cum ar avea putina sau nici o valoare.

Aceste promisiuni cuprind fiecare sector al vietii noastre. Tatal ne spune ca impreuna cu Hristos " ne va da gratis.....toate lucrurile". "Nu ganditi --zice El-- , ca din moment ce va iubesc dand pe Fiul Meu sa moara pentru voi, va iubesc intratat pentru ca sa va satisfac si toate nevoile voastre." Ce dar mai mare poate fi comparat cu  Isus ?  De ce punem mereu in judecata buna Lui vointa, sau limitam capacitatea Lui de a ne da "toate lucrurile"?

Daca Dumnezeu este pe primul loc in viata noastra, niciodata nu vom limita puterea Lui.

Dorel Cornei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu