vineri, 27 decembrie 2013

Priviri pline de speranta



Când vor începe să se întâmple aceste lucruri, să vă uitaţi în sus şi să vă ridicaţi capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie. (Luca 21:28)

Era 13 martie 2011, ora 7 dimineaţă. Pretutindeni în jur, rezultatele de­zastrului erau mai mult decât evidente. Înfăşurată într-o pătură, Yuko Sugimoto privea cu înfrigurare, dar şi cu o licărire de speranţă, către locul unde fusese grădiniţa la care mergea fiul ei, Raito. La două zile de la de­zastru, încă îşi mai căuta băieţelul de patru ani. Veştile unora nu sunau bine: "Au fost luaţi de ape." Cuvintele altora prevesteau speranţa: "Au fost salvati de pompieri, care au coborât cu elicopterele pe clădire şi i-au luat pe toţi." Veştile bune s-au adeverit. Câteva zile mai târziu, tânăra mamă îşi ţinea din nou băieţelul în braţe. O poveste adevărată cu final fericit între atâtea poveşti cu final trist.

Lumea noastră se află de câteva mii de ani în mijlocul unui dezastru declanşat de păcat. În fiecare zi, tragedia îi loveşte pe mulţi. Va exista un sfârşit al durerii? Putem privi spre viitor cu speranţă? În cartea Tragedia veacurilor, Dumnezeu ne vorbeşte despre ziua când dezastrul se va sfârşi.

Binecuvântată odihnă pentru drepţii obosiţi! Timpul, lung sau scurt, nu este decât o clipă pentru ei. Ei dorm, apoi sunt treziţi de trâmbiţa lui Dumnezeu la o nemurire glorioasă. (...) Treziti din somnul lor adânc, ei îşi reiau firul gândurilor exact de unde l-au întrerupt. Ultima senzaţie a fost chi­nul morţii; ultimul gând a fost că treceau sub puterea mormântului. Când se vor ridica din mormânt, primul lor gând felicit va fi exprimat de strigă­tul triumfal: «Unde îţi este biruinţa, moarte? Unde îţi este boldul, moarte?» (1 Corinteni 15:55)." (TV, p. 453)

În curând, speranţa se va întâlni cu Eroul ei - Isus Mântuitorul. E vremea să ne ridicăm capetele de la ceea ce ne ţine legaţi de tragedie şi să ne conec­tăm pentru totdeauna la cer, la Dumnezeul nostru, care nu oboseşte iertând. Să-I dăm astăzi inima noastră, să-L lăsăm să ne pregătească pentru lumea de sus!

CONEXIUNE După dezastrul de la Fukushima, reporterii au surprins o imagine care a făcut înconjurul lumii. Un câine, numit Mei Chan, a rămas alături de un alt câine care era rănit, veghind asupra lui.

Romică Sîrbu, pastor, directorul Departamentului Educaţie, Uniunea Română


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu