marți, 3 decembrie 2013

Vindecare,

Seara, au adus la Isus pe multi indraciti. El, prin cuvantul Lui, a scos din ei duhurile necurate, si a tamaduit pe toti bolnavii, ca sa se implineasca ce fusese vestit prin proorocul Isaia, care zice: "El a luat asupra Lui neputintele noastre si a purtat boalele noastre." Mt. 8:16,17

Isus Hristos a venit in aceasta lume ca sa slujeasca fiecarei nevoi umane. Ca suficient Mantuitor al nostru, a trebuit sa treaca prin toate nevoile noastre. Acesta nu numai trebuia sa moara pentru pacatele noastre, in acelasi timp trebuia sa ia asupra Lui "neputintele noastre" si sa poarte "boalele noastre"

In timpul slujirii Sale pamantesti Isus a dat dovada de capacitatea de a face fata oricarei cerinte indiferent de conditii. Cei care cautau ajutorul Sau veneau la El cu tot felul de boli inimaginabile. "Nimeni nu a venit la El fara sa primeasca ajutor. Din El curgea un rau de putere vindecatoare, si oamenii se vindecau fizic, spiritual si emotional." (Mc 11). Isus vindeca si ajuta nevoilor individuale si a maselor de oameni care cereau ajutorul. Lucrarea o facea in aer liber, pentru ca in toata tara nu exista o cladire suficient de mare pentru a gazdui multimea de oameni care veneau la El.

"In fiecare cetate, in fiecare oras si in fiecare loc pe unde trecea, punea mainile Sale peste suferinzi vindecand. ...In timpul lucrarii Sale, Isus dedica mai mult timp vindecarii decat predicarii." (Idem. 11,13). Mantuitorul lumii a venit pentru ca oamenii "sa aiba viata , si sa o aiba din belsug" (Ioan 10:10). El a venit sa poarte "boalele noastre" , pentru a le birui prin puterea sa divina.

Dorel Cornei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu