marți, 2 aprilie 2013

Învăluit în curcubeul făgăduinţei



Har vouă şi pace de la Dumnezeu, TatăL nostru, şi de la Domnul Isus Hristos! (Filipeni 1 :2)

La începutul creştinismului, într-o lume în care societatea ridica la rang de cinste veselia, au apărut creştinii, care se bucurau şi în necaz. Niciunul dintre ei nu căuta cu lumânarea să-i fie rău, dar oricare dintre ei accepta martirajul cu zâmbetul pe buze, pentru că durerea le-o purtase Mântuitorul pe cruce, iar sângele lor urma să aducă mii de convertiţi. Acum, la sfârşitul timpului, societatea se laudă cu divertismentul care o amuză şi-i dă o stare de bine, dar, oricât ar tăgădui, este cuprinsă de teamă şi disperare pentru ziua de mâine. Acum, când oamenii care sunt departe de Dumnezeu nu mai au niciun motiv de încredere pentru viitor, creştinii ridică privirea liniştiţi spre cer şi pot zâmbi cu încredere: ei ştiu în cine cred. Chiar dacă nu ştiu cum se vor derula lucrurile, pentru că aceste amănunte doar Tatăl le ştie, ei cunosc deznodământul: viaţa veşnică alături de minunatul lor Răscumpărător.

"Scumpul nostru Salvator va trimite ajutor chiar atunci când vom avea nevoie de el. Calea spre cer este sfinţită de urmele Sale. Orice spin care ne răneşte picioarele le-a rănit şi pe ale Sale. Orice cruce pe care suntem chemaţi să o purtăm, El a purtat-o înaintea noastră. Domnul permite să trecem prin conflicte ca să ne pregătească sufletul pentru pace. Cumplita criză finală va fi o încercare teribilă pentru poporul lui Dumnezeu, dar va fi şi ocazia ca fiecare credincios autentic să privească în sus şi, prin credinţă, să se vadă învăluit în curcubeul făgăduinţei." (TV, p. 520)

Toate lucrurile de care avem nevoie pentru a face fată viitorului ne sunt puse acum la dispoziţie. Acum încă se mai poate alege binele, lăsând în urmă răul. Harul este darul preţios pe care-l luăm din mâna întinsă azi pentru ca, la revenirea Mântuitorului, să putem primi pacea, celălalt dar divin după care tânjeşte inima noastră.

Harul Lui ne este de ajuns, iar pacea Lui ne va fi răsplata minunată pen­tru viaţa de credinţă pe care-o trăim împreună cu El.

CONEXIUNE

Renumitul apologet creştin Tertulian (160-225) a afirmat că "sânge­le martirilor este sămânţa Evangheliei".

Bianca Timşa-Stoicescu, redactor, Radio Vocea Sperantei

Biblia la rând: 2 Samuel 5-7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu