miercuri, 17 aprilie 2013

Zâmbetul speranţei



Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea pe care o dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiţi tari în nădejde! (Romani 15:13)

Tot aşa cum stau în faţa unei pagini albe, încercând să scriu un mesaj de reţinut, tu şi eu stăm în fiecare dimineaţă în faţa unei pagini albe de viaţă, care aşteaptă să fie scrisă. Această filă poate fi umplută cu banalit­ăţi ori cu fapte care contează, cu lucruri care vor fi uitate imediat sau cu fapte mici, dar importante. E drept că nu în fiecare zi ai ocazia să faci ceva măreţ. Cele mai multe dintre noi ne trezim seara frânte de oboseală după ore de slujire al căror rezultat uneori nici nu se vede.

Cele mai multe dintre noi nu ţinem un jurnal. Ce rost ar avea? Pentru unele viaţa este oricum prea tristă ca să fie consemnată pe hârtie. Zilele pot fi  pline de nedreptăţi şi abuzuri, poate de sărăcie, boală şi deziluzie. Oricum sunt experienţe care se uită greu. De ce să le mai şi notăm?

Dar ştii că, totuşi, undeva, este pregătită o pagină ca să fie scrisă cu ceea ce se întâmplă cu noi azi? Persoane competente consemnează cu profesionalism fiecare rană sau bucurie, fiecare lacrimă, fiecare bătaie în plus a inimii mişcate de durerea ta sau a semenilor tăi. Domnul Isus ne-a asigurat: "Cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi." Dacă El ţine evidenţa părului care cade sau rămâne, oare durerile şi bucuriile tale, suflet scump pentru care a murit şi a înviat El, sunt fără importanţă? Cel care ştie când cade o vrabie din copac, Cel care are evidenţa faptelor, a vorbelor şi a gândurilor, ne adună şi "lacrimile în burduful Lui".

Poate începi ziua de azi deja tristă, bolnavă sau amărâtă. Adu-ţi aminte de făgăduinţele Sale: "Ferice de cei ce plâng"; "ferice de cei săraci în duh"; ferice de cei prigoniţi din pricina neprihănirii"; "El dă sănătate mădulare­lor tale." Lasă ca în această dimineaţă inima ta să se umple de SPERANŢĂ. El a promis că în curând va şterge orice lacrimă din ochii tăi. Foarte curând, Domnul tău se va întoarce la tine şi durerea ta va dispărea pentru totdeauna. Lasă-ţi grijile acestei zile în mâinile Sale primitoare; pune-i pe cei dragi ai tăi, pentru care inima ta suspină, pe pieptarul Marelui nostru Preot. Pu­ne-ţi duşmanii şi prietenii pe umerii Săi largi şi lasă-i pe toţi în seama Lui.

Astăzi concentrează-te să petreci ziua cu Domnul tău. Lasă-L pe El să-ţi facă agenda şi urmează-I sfatul pas cu pas. Debarasează-te de orice lucru de prisos care te-ar distrage de la comunicarea intimă cu El. Roagă-L pe El să te ţină prizonieră a speranţei pentru o zi. Vei vedea că seara zâmbetul Său se va oglindi pe faţa ta. Zâmbetul lui Dumnezeu!

Laura Gabriela Lupu, Craiova. Oltenia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu