sâmbătă, 27 aprilie 2013

O dragoste mare cât cerul



Cea mai mare dintre ele este dragostea! (1 Corinteni 13:13)

Copiii, fie că sunt mai mici sau mai mari, au nevoie de multă dragoste şi nu au nicio problemă în a cere afecţiune din partea celor apropiaţi. Doresc să se simtă iubiţi şi, de cele mai multe ori, îi întreabă pe cei de a căror dra­goste sunt interesaţi direct: "Spune-mi, cât de mult mă iubeşti?"

Copiii sunt capabili să şi ofere multă dragoste, iar manifestarea afecţiu­nii poate îmbrăca diferite forme, de la gesturile nevinovate şi mărunte la mângâieri tandre, desene pe cele mai inedite suporturi, pupici în momente neaşteptate şi grele, ajutor în treburile gospodăreşti, ascultare, curăţenie în cameră, aranjarea hainelor şi jucăriilor, îngrijirea florilor şi multe altele, care mai de care mai "năstruşnice".

Cuvintele rămân însă cele care pot înduioşa pe oricine şi care transmit modul cel mai uşor de înţeles iubirea. Cea mai frumoasă declaraţie de dragoste pe care am auzit-o până acum a fost aceea a unei fetiţe de cinci anişori cu mama ei. Dialogul dintre cele două a început cam aşa:

--Ştii cât de mult te iubesc, mami? Spune- mi, te rog! a zis mama.

--Te iubesc cât cerul ăsta din toate ţările. Tu cât mă iubeşti pe mine? Şi tot fetiţa a răspuns: Câţi oameni sunt pe pământ?

Dumnezeu ne-a iubit mai mult decât tot cerul, decât tot ceea ce era în cer mai mult chiar decât pe Fiul Său. 
Dumnezeu ne oferă infinit de multă iubire - "Te iubesc cu o iubire veşnică" (Ieremia 31:3) - şi ne cere multă iubire 

- "Cine iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine" (Matei 10:37).

Cea mai mare dovadă de dragoste pe care o putem arăta lui Dumnezeu aceea a manifestării interesului şi compasiunii pentru ceilalţi, fie că sunt din familie, biserică sau societate.

Dumnezeu ne-a iubit mai mult decât a iubit cerul, pentru ca noi să putem ­iubi atât de mult cât este cerul de mare şi atât de mulţi oameni câti sunt pe pământ.

Arată-ţi astăzi dragostea printr-o declaraţie surprinzătoare sau prin­t gest simplu, prin orice crezi că poate aduce fericire celorlalţi. Îl vei fericit şi pe Dumnezeu!

Luminiţa Dimoiu, Slăveşti, Oltenia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu