marți, 4 decembrie 2012

CÂND DRAGOSTEA SE REVARSĂ


Preaiubiţilor, dacă astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie să ne iubim şi noi unii pe alţii. - 1 Ioan 4:11

Este imposibil să Îl iubim pe Dumnezeu în mod real, atâta timp cât nu-i iubim pe oamenii cu care El ne aduce în contact zi de zi. Când Dumnezeu aşază dragostea Sa în inimile noastre, ea se revarsă asupra oamenilor din jurul nostru.

Scriitoarea creştină Corrie ten Boom povesteşte cum se revărsa dragostea aceasta în viaţa mamei ei. Doamna ten Boom era tipul de persoană care trăia pentru a sluji. Mâinile ei erau tot timpul ocupate cu împletitul de pulovere pentru orfani, cu pregătirea pâinii pentru cei fără adăpost sau cu pregătirea de cadouri pentru zilele de naştere. Ea era cunoscută şi iubită de locuitorii din tot oraşul Haarlem (Olanda).

Mai târziu însă, doamna ten Boom a suferit un accident vascular cerebral, în urma căruia a rămas parţial paralizată. Singurele cuvinte pe care le mai putea rosti erau "da", "nu" şi "Corrie". Se părea că acesta era sfârşitul faptelor ei de bunătate.

Totuşi această femeie aparent neputincioasă a găsit un mod de a comunica.

În fiecare dimineaţă, surorile ten Boom o aşezau pe mama lor într-un scaun con­fortabil din faţa ferestrei, ca să poată urmări ce se petrece pe strada aglomerată. Iar ea a început să comunice. Au conceput un sistem alcătuit din aproape 20 de întrebări.

Atunci când vedea o persoană dragă, doamna ten Boom striga:

- Corrie!

- Ce s-a întâmplat, mamă? Te gândeşti la cineva?

- Da, răspundea mama plină de entuziasm.

Apoi fata continua să-i pună întrebări:

- A fost cumva ziua de naştere a acelei persoane? Ţi s-a părut că persoana aceea avea o nevoie specială? Ţi s-a părut că era descurajată?

După ce îşi dădea seama care erau intenţiile mamei ei, Corrie îi scria o scrisoare de încurajare şi de speranţă persoanei indicate de mama ei. Apoi, lua mâna inertă a mamei în mâna ei şi o ajuta să semneze scrisoarea.
În ultimii trei ani de viaţă, femeia aceasta a stat la fereastră şi a continuat să le slujească oamenilor de afară. Nici măcar paralizia nu a putut să pună piedici slujirii ei din dragoste.


Acest fel de slujire din dragoste poate produce o schimbare în zona în care locuim şi în societate. Ea poate produce o schimbare în bisericile noastre. Dragostea manifestată prin fapte de compasiune, prin cuvinte amabile şi prin acţiuni altruiste produce într-adevăr o schimbare.

Dragostea cerului se revărsa prin viaţa lui Isus, iar El a schimbat lumea. Atunci când dragostea cerului se revarsă din inimile noastre, şi noi vom schimba lumea!

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu