luni, 31 decembrie 2012

BUCURAŢI-VĂ ÎNTOTDEAUNA


Bucuraţi-vă întotdeauna. Rugaţi-vă neîncetat. - 1 Tesaloniceni 5: 16, 17 

Recunoştinţa dă naştere la emoţii pozitive. La rândul lor, emoţiile pozitive dau naştere la substanţe chimice sănătoase, care ne dau energie. Deşi se afla în închisoare, apostolul Pavel era plin de recunoştinţă. El ştia că Dumnezeu, care întotdeauna este la cârma evenimentelor, avea să-i dea putere să reziste. 

Iată un adevăr etern pe care apostolul ni-l împărtăşeşte din închisoarea romană: "Pot totul în Hristos, care mă întăreşte" (Fil. 4: 13). 

În închisoarea din Roma, Pavel îşi pierduse reputaţia. Duşmanii îl defăimau. El nu se mai putea bucura de libertate, ci stătea închis într-o celulă sau era pus sub arest la domiciliu. Totodată, starea lui de sănătate se şubrezea. 

De-a lungul activităţii sale, Pavel a fost împroşcat cu pietre, a fost bătut crâncen. a călătorit pe jos mai mulţi kilometri cu hrană puţină, a suferit naufragii, a înfruntat o furtună aprigă timp de trei zile şi adeseori s-a aflat în pericol de moarte. Cu toate acestea, în toate experienţele vieţii, credinţa lui a rămas puternică. Credinţa lui a continuat să crească în momentele grele. Puterea lui Dumnezeu l-a întărit. 

Puterea lui Dumnezeu este mai mult decât necesară în tragediile vieţii. Iată un lucru pentru care putem fi foarte recunoscători: noi putem înfrunta toate atacurile lui Satana, toate loviturile lui şi toate ispitele lui prin puterea Fiului lui Dumnezeu, care ne întăreşte, ne împuterniceşte şi ne eliberează. Când suntem întăriţi prin Duhul lui Dumnezeu, avem inima plină de recunoştinţă chiar şi în momentele dificile. 



Apostolul Pavel şi-a întemeiat viaţa pe trei principii fundamentale: 



Unu: Dumnezeu este la cârmă. 
Doi: Dumnezeu mă va întări ca să fac faţă. 
Trei: Dumnezeu va avea grijă de toate nevoile mele. 

Ce te supără astăzi? Simţi nevoia după afecţiune? Eşti singur? Ai nevoi financiare? Ai probleme de sănătate? Te lupţi cu o ispită puternică? Doreşti să descoperi care este scopul pentru care exişti? Ai nevoie de călăuzire? 



Vino astăzi cu toate nevoile tale la Creatorul universului! Cere împlinirea promisiunii Sale în dreptul tău: "Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre" (Fil. 4: 19). 

Poţi fi bucuros astăzi! Inima ta poate fi plină de recunoştinţă. Ai motive să fii mulţumitor. Dumnezeul iubitor îţi cunoaşte nevoile. El ţi-a pus la dispoziţie toate resursele cerului. Pentru ce lucruri ai fost recunoscător anul acesta? la decizia de a duce o viaţă de recunoştinţă anul următor! 


Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu