luni, 10 decembrie 2012

PĂRTĂŞIE ÎN FAMILIA SPIRITUALĂ A LUI DUMNEZEU


Îmi plec genunchii înaintea Tatălui Domnului nostru Isus Hristos, din care îşi trage numele orice familie, în ceruri şi pe pământ. - Efeseni 3: 14, 15

Îmi place modul în care o femeie din Virginia, pe nume Dorothy Redford, a creat o sărbătoare de familie dintr-un trecut foarte nepromiţător. Când şi-a studiat arborele genealogic, ea a descoperit, într-un tribunal districtual, un act de vânzare care arăta că primul ei strămoş cunoscut, Elay Littlejohn, şi cei opt copii ai lui, au fost vânduţi ca sclavi proprietarului plantaţiei Somerset din Carolina de Nord. Dorothy a început să studieze documentele din Somerset şi a descoperit pentru prima dată numele membrilor familiei sale extinse. Atunci s-a gândit să organizeze o reuniune de familie.

În 1986, plantaţia Somerset Place, acum monument istoric, a fost martoră a unei reuniuni unice în istoria Americii. Descendenţii sclavilor care odinioară lucraseră pe acea plantaţie din Carolina de Nord s-au adunat pentru a-şi cunoaşte rădăcinile. A fost susţinut un concert de muzică religioasă afro-americană, un program de dansuri africane şi a fost repusă în scenă o nuntă africană. Dar inima evenimentului a constituit-o cunoaşterea reciprocă, descoperirea faptului că toti aveau un trecut comun.

Reuniunea din Somerset s-a dovedit a fi un eveniment de neuitat. Dorothy Redford a investit timp pentru ca el să fie unul memorabil. Mai exact, ea şi-a luat timp pentru a crea o familie cu totul nouă.

Într-un anumit sens, şi noi am fost sclavi. Păcatul este un stăpân foarte aspru.

El ne înrobeşte, distrugându-ne potenţialul. Odată eliberaţi prin Hristos, noi ne alăturăm unei noi familii. Noi provenim din medii diferite, dar pe toţi ne leagă un trecut comun şi o eliberare comună, adunându-ne pe toţi într-o nouă comuni­tate spirituală - biserica.

Un imn compus de Bill şi Gloria Gaither vorbeşte despre acest frumos adevăr: "Poate ai observat că aici noi ne numim fraţi şi surori! Aceasta pentru că suntem o familie şi pentru că fiecare dintre ei ne este drag. Când cineva suferă, cu toţii vărsăm o lacrimă ... "

Cu toţii tânjim după părtăşie, după o familie, după o casă. Biserica este familia lui Dumnezeu. Poate că nu este o familie perfectă, dar este totuşi familia Lui. Ea ne oferă susţinere, siguranţă şi solidaritate în lumea noastră divizată. Ea ne dă simţământul de comunitate după care tânjim. Biserica este un loc în care ne înţelegem unii pe alţii, în care ne purtăm poverile unii altora, în care ne ascultăm unii altora bucuriile şi întristările şi în care ne împlinim nevoile unii altora.

După cum fiecare parte a corpului face parte din trup, tot aşa toţi membrii bisericii alcătuiesc o singură biserică în Hristos. Într-o singură biserică, Dumne­zeu a creat o nouă familie. Tresaltă astăzi de bucurie pentru că faci parte din familia lui Dumnezeu!

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu