marți, 11 decembrie 2012

FIŢI GATA!


Şi voi fiţi gata, căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiţi. ­Matei 24:44

O nuvelă englezească din secolul al XVIII-lea vorbeşte despre o aşezare galeză în care, de 500 de ani, toţi cetăţenii obişnuiau să se adune în bi­serica satului în ajunul Sărbătorii Naşterii Domnului pentru a se ruga şi cânta. Cu puţin timp înainte de miezul nopţii erau aprinse lumânările şi candelele şi se cântau colinde.

Scena descrisă este impresionantă. Biserica este decorată festiv pentru oca­zia specială. Colindele umplu văzduhul. Alaiul părăseşte locaşul sfânt cu câteva minute înainte ca ceasul să bată ora 12:00, apoi coboară pe drumul de ţară şi merge câţiva kilometri până la o baracă veche.

Acolo a fost amenajată scena Naşterii Domnului. Cu o pioşenie simplă, oa­menii îngenunchează şi se roagă. Imnurile lor încălzesc aerul rece al iernii. Toţi cei care se pot deplasa pe picioarele lor sunt de faţă. Tineri şi bătrâni, învăţaţi şi neînvăţaţi, bogaţi şi săraci sunt cu toţii acolo.

Obiceiul acesta este vechi de secole şi din el s-a născut un mit interesant: dacă toţi locuitorii se roagă acolo cu o credinţă desăvârşită, atunci, chiar în mo­mentul acela, în ajunul Sărbătorii Naşterii Domnului, va avea loc a doua venire a lui Hristos.

În această istorisire, unul dintre personajele principale este întrebat:

- Crezi că va veni de data aceasta?

- Nu, răspunde el, dând din cap cu tristeţe. Nu cred.

- Atunci de ce vii aici În fiecare an?

- A! zise el zâmbind. Păi ce-ar fi să vină şi eu să fiu singurul care nu sunt de faţă?

Un răspuns interesant! Bătrânul acesta vorbeşte cu o mare înţelepciune. În esenţă, el spune: "Nu ştiu când va veni Isus, dar ştiu un lucru: când va veni, vreau să fiu pregătit. Nu vreau să ratez evenimentul. Nu vreau să rămân acasă şi să dorm toată noaptea, pentru ca apoi să aflu că El a venit!"

Cineva a consemnat următoarea afirmaţie făcută de unul dintre primii predi­catori adventişti: "Singurul mod pentru a fi pregătit atunci când Isus vine este să ne pregătim şi să rămânem tot timpul pregătiţi." Pregătirea pentru venirea lui Isus nu poate fi dobândită la sfârşitul vieţii creştine, ci este o experienţă zilnică.

Există ceva în viaţa ta care te împiedică să fii gata pentru venirea Domnului?

Există vreo atitudine sau vreun obicei care se interpune între tine şi El? Ţi-ai predat viaţa pe deplin lui Hristos? 

Aştepţi cu nerăbdare şi cu bucurie revenirea Sa? Există vreun lucru în viaţa ta pe care trebuie să-l rezolvi chiar acum, vreun lucru care simţi că nu mai poate suferi amânare?

Isus şi un bătrân galez ne spun unul şi acelaşi lucru: "Fiţi gata!"

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu