sâmbătă, 29 decembrie 2012

FRUCTELE DUHULUI SFANT



După roadele lor îi veţi cunoaşte. - Matei 7:20

NLT Matthew 7:20 Yes, just as you can identify a tree by its fruit, so you can identify people by their actions.

Să observăm impactul pe care îl are în lume Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Să ne oprim numai la un domeniu: sănătatea. Ca urmare a mesajelor transmise de Dumnezeu prin Ellen White, biserica a înfiinţat peste 500 de spitale, dispensare şi clinici pe tot globul. Cu câţiva ani în urmă, un milionar pe nume Charles Kettering a primit tratament de specialitate într-unul dintre aceste spitale şi a fost atât de impresionat de îngrijirea primită, încât a donat căteva milioane de dolari pentru construirea unui spital administrat de adventişti în apropiere de casa lui din Ohio. 

Centrul Medical cu renume mondial de la Universitatea Loma Unda a fost construit ca urmare directă a viziunilor lui Ellen White. La început, Comisia pen­tru Educaţie Medicală a încercat să convingă noul colegiu medical să nu solicite acreditarea, din cauza lipsei de cadre specializate. În pofida acestui lucru, colegiul a solicitat acreditarea şi i-a fost acordat calificativul cel mai scăzut, "C". Dar nu a trecut mult până când a obţinut acreditarea completă şi până când absolvenţii lui au fost primiţi pretutindeni cu calificativul cel mai mare, "A" .

Corporatia Disney a apelat la adventiştii de ziua a şaptea pentru a construi un spital al viitorului, în comunitatea lor ultramodernă, ultraavansată din Celebra­tion (Florida).

Deşi viziunea adventistă holistică asupra sănătăţii se bazează pe Biblie, totuşi Elen White a fost cea care i-a îndemnat pe conducătorii bisericii să construiască spitale în toată lumea pentru a sluji omului în toate dimensiunile fiinţei sale. Viziunea ei asupra îngrijirii holistice a sănătăţii a devenit un standard în această ramură, dar la data aceea era o noutate.

Unul dintre roadele viziunilor lui Ellen G. White este sistemul mondial de ingrijire a sănătăţii în care sunt tratate sute de mii de persoane. Viaţa a milioane de oameni a fost salvată şi păstrată datorită spitalelor adventiste de ziua a şaptea.

Cu mai multe milenii în urmă, Iosafat l-a îndemnat pe poporul iudeu:

Încredeţi-vă în prorocii Lui şi veţi izbuti" (2 Cron. 20:20). Cuvintele sale răsună peste veacuri. Ele ne sunt adresate şi nouă. Atunci când ia aminte la Cuvântul lui Dumnezeu prin darul profeţiei, biserica izbuteşte. Atunci când ascultăm de glasul lui Dumnezeu, care ne vorbeşte prin darul profeţiei, izbutim. Atunci când neglijăm darului profeţiei, suntem în pericol.

Mark Finley



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu