joi, 20 decembrie 2012

RUDE RENEGATE


Ea va naşte un Fiu şi-I vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale. - Matei 1 :21

Când priveşti la arborele tău genealogic, te ruşinezi de unele "ramuri" ale familiei tale? Ai rude renegate care nu fac cinste familiei? Isus avea astfel de rude. Dacă analizăm lista strămoşilor lui Isus pe linie paternă, aşa cum se găseşte ea în Matei 1, descoperim câteva lucruri interesante. Apare acolo Iacov înşelătorul. Apare şi Tamar, nora lui Iuda. Ea s-a dat drept prostituată, l-a înşelat pe socrul ei şi a dat naştere la doi gemeni concepuţi cu el. David, ucigaşul şi des­frânatul, face parte din genealogia lui Isus, ca şi prostituata Rahav. Ce strămoşi! Ce arbore genealogic! De ce crezi că sunt ei amintiţi în Evanghelia după Matei? Doar ca să umple o foaie?

Eu cred că motivul includerii lor este unul temeinic. Isus este Mântuitorul tuturor oamenilor. Harul Său este pentru toţi. Îndurarea Sa este pentru toţi. Mântuirea Sa nu cunoaşte limite. Puterea Sa nu are margini.

Genealogia lui Isus ne vorbeşte elocvent despre faptul că El are puterea de a mântui. Există speranţă pentru fiecare dintre noi, dacă ţinem cont de genealogia neobişnuită a lui Isus. "Fiecare fiu şi fiică a lui Adam poate înţelege că divinul nostru Creator este prietenul păcătoşilor. Deoarece în fiecare învăţătură despre har, în fiecare făgăduinţă a bucuriei, în fiecare actiune a iubirii, în fiecare atracţie divină prezentată în viaţa Mântuitorului pe pământ, noi vedem pe «Dumnezeu cu noi»" (Hristos, Lumina lumii, pag. 24).

Ai rude care nu-L cunosc pe lsus! Te doare faptul că fiul sau fiica ta a întors spatele credinţei primite în copilărie? Fii plin de curaj! Inima ta să fie plină de speranţă! Domnul ne promite: "Ei se vor întoarce iarăşi din ţara vrăjmaşului. Este nădejde pentru urmaşii tăi, zice Domnul, copiii tăi se vor întoarce în ţinutul lor!" (Ier. 3 1: 16, 17). Domnul va lucra la inimile celor care ne dau impresia că sunt imposibil de întors. Nici chiar inimile cele mai împietrite nu au depăşit limitele posibilităţii Sale de a lucra cu ele. Dacă ai vreo îndoială, reciteşte genealogia Lui. Dacă El a reuşit să lucreze la inima acestor oameni, atunci El va lucra şi la inima rudelor tale renegate.

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu