joi, 14 februarie 2013

Asigurat


Domnul Însuşi va merge înaintea ta, El Însuşi va fi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa; nu te teme şi nu te înspăimânta! (Deuteronomul31:8)

Dr. Wolff a călătorit în cele mai barbare ţări fără protecţia vreunei autorităţi europene, trecând prin multe greutăţi şi fiind înconjurat de numeroase pericole. A fost bătut cu ciomege şi înfometat, vândut ca sclav şi condamnat de trei ori la moarte. A fost atacat de bandiţi şi uneori aproape a murit de sete. Odată a fost jefuit de tot ce avea şi lăsat să călătorească sute de mile pe jos, prin munţi, cu faţa biciuită de zăpadă şi cu picioarele goale, amorţite de contactul cu pământul îngheţat.

Când a fost avertizat să nu meargă neînarmat printre triburile sălbatice şi ostile, el a declarat că «are arme» - «rugăciune, zel pentru Hristos şi încre­dere în ajutorul Său». «Mai am», a zis el, «iubire faţă de Dumnezeu şi fală de semenii mei în inimă şi Biblia în mână» (W H. D. Adams, In Perils Oft, p. 192). Oriunde mergea, avea cu el Biblia în limbile ebraică şi engleză. Despre una dintre ultimele sale călătorii spunea: «Am ... ţinut Biblia deschisă în mâini. Am simtit că puterea mea era în această carte şi că puterea ei mă va susţine.»

Astfel a fost perseverent în activitatea lui până când vestea judecăţii a ajuns la o mare parte din omenire. Printre iudei, turci, parşi, hinduşi şi multe alte naţionalităţi şi rase, el a răspândit Cuvântul lui Dumnezeu în aceste limbi diferite, anunţând pretutindeni domnia apropiată a lui Mesia." (1V, p. 297)

Când cheamă pe cineva să lucreze pentru El, În modul cel mai sigur, Dumnezeu va însoţi acea persoană în toate clipele vietii şi prin toate locurile pe unde misiunea îl duce. Chemarea Lui vine întotdeauna împreună cu înge­rii, cu putere şi cu bucuria sufletească.

Atunci când lucrezi pentru Dumnezeu, nu eşti niciodată singur.

CONEXIUNE Mesajului predicat de Joseph Wolff a fost a doua venire a Domnului Hristos. Pe baza calculelor lui bazate pe profeţiile biblice, a ajuns la concluzia că Hristos va reveni în 1847, o dată foar­te apropiată de aceea calculată de William Miller (1848).

Daniel Chirileanu, pastor, directorul Departamentului Tineret, Uniunea Română

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu